Haberler

'Deprem Dede', Memleketi Mersin'de Anıldı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede, geçen 21 Ocak'ta solunum yetmezliğinden yaşamını yitiren Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara, 'Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında memleketi Mersin'de anıldı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede, geçen 21 Ocak'ta solunum yetmezliğinden yaşamını yitiren Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ' Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında memleketi Mersin'de anıldı. Anma töreninde, çocukların Deprem Dede diye tanıdığı Işıkara'nın eşi Aysel Işıkara'ya Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar tarafından çerçeveli fotoğrafı hediye edildi.

Mersin Valiliği'nin Deprem Haftası'nda organize ettiği 'Ahmet Mete Işıkara'yı anma etkinliğine katılmak için Mersin'e gelen Türk Kızılayı Genel Başkanı Lütfi Akar ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın eşi Aysel Işıkara, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Vali Güzeloğlu, Türkiye'de deprem bilincinin gelişmesinde, Işıkara'nın büyük emeğinin olduğunu belirterek, bu doğrultuda çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

IŞIKARA DEPREM HAFTASI'NDA ANILDI

Vali Güzeloğlu, makamındaki ziyaretten sonra misafirleriyle birlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe geçti. Işıkara'nın yaşamı ile ilgili kısa bir film gösteriminin yapıldığı etkinlikte konuşan Lütfi Akar, Türk Kızılay'ının yaptığı başarılı çalışmalarla dünyaya örnek olduğunu söyledi. Akar, dünyanın dört bir yanındaki sorunlu bölgelere yardım eli uzatıldığını belirterek, Türk insanının yardımseverliğini tanıttıklarını anlattı. Akar, geçtiğimiz yıl topladıkları kan bağışları ile 680 bin hastaya şifa dağıtıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu yıl Allah nasip ederse, 1 milyon 800 bin ünite kan toplamayı hedefliyoruz. İnsanlara daha faydalı olacağız. Zaten dünyanın bir numaralı iyilik örgütü haline geldik. Bugün, Türk Kızılayı dünyanın her yerinde ihtiyacı olan insanlara yardım ediyor. Hükümetimiz de, geçtiğimiz yıl yabancı devletlere 2 milyar lira hibe yardımında bulundu. Bu yardım Türkiye'nin zekatıdır. Zekatlar sayesinde, halkımızın refah seviyesi de yükseldi. Biz verdikçe, Allah'ta bize verdi" dedi.

'IŞIKARA, IŞIĞI İLE DÜNYAYI AYDINLATTI'

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın Türk Kızılayı'na çok emek verdiğini vurgulayan Akar, şöyle dedi:

"Sayın Işıkara, Mersin'de doğmasına rağmen ışığı ile tüm dünyayı aydınlattı. Onu kısa bir süre önce kaybetmemize rağmen, eksikliğini çok derinden hissediyoruz. O tüm hayatı boyunca toplum için çalıştı. İnsanlar doğal afetlerden en az şekilde etkilensin diye, gecesini gündüzüne kattı. Hocamıza, çocuklar 'Deprem Dede' diyordu. Deprem Dede'miz, çocuklar geleceğe acıyla değil, umutla baksın diye sonsuz çaba harcadı. Bilimsel çabalarının yanı sıra çok dürüst bir insandı. Onu sevgiyle anıyoruz."

Anma etkinliğinde, Vali Güzeloğlu, Lütfi Akar'a plaket verirken, Akar da, Aysel Işıkara'ya Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın çerçevelenmiş fotoğrafını hediye etti. Aysel Işıkara eşinin fotoğrafını alırken duygulu anlar yaşadı.

Etkinlikte ayrıca, deprem konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin hediyelerinin verildi. - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deprem Haftası Aysel Işıkara İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title