Haberler

Deprem Anını Gülerek Yaşadılar

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından Kahramanmaraş’ta öğrencilere yönelik deprem eğitimi verildi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından Kahramanmaraş'ta öğrencilere yönelik deprem eğitimi verildi. Seminerin ardından fay hatları TIR'ı içerisinde deprem anını yaşayan öğrencilerin sarsıntı esnasında kahkahalarla gülüşmesi ise, deprem bilincinin yerleşmesi açısından önemli mesafeler alınması gerektiğini gözler önüne serdi.

Türkiye'nin deprem riskini en fazla taşıyan yerleşim yerlerinden biri olan Kahramanmaraş'ta bu konudaki eğitici faaliyetler sürüyor. Son olarak Kahramanmaraş'a gelen DASK eğitmenleri tarafından 5 gün boyunca öğrencilere yönelik deprem eğitimleri verilerek, deprem bilinci aşılanmaya çalışıldı. Seminere tabi tutulan öğrenciler, daha sonra fay hatları TIR'ı içerisine alınarak, olası bir depremde nasıl hareket etmeleri gerektiğini uygulamalı olarak gördü.

Eğitmenlerin gözetiminde 7.4 şiddetindeki bir sarsıntıyı canlı olarak yaşayan öğrenciler, kendilerine gösterilenleri başarılı olarak yerine getirse de sergiledikleri tavırlarla depremi ne kadar hafife aldıklarını da gösterdiler. Sarsıntı esnasında deprem pozisyonu alıp yere eğilen öğrenciler, kendilerini gülmekten alamadı. Öğrencilerin kameralara yansıyan bu tavırları ise deprem bilincinin yerleşmesi noktasında daha çok mesafe alınması gerektiğini gözler önüne serdi.

Yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler veren DASK Koordinatörü İsmet Güngör, verilen eğitimlerle öğrencileri eğitmeyi amaçlarken, diğer yandan da zorunlu deprem sigortasının önemini anlattıklarını belirtti. Güngör, "Bugün deprem TIR'ımız, fay hatları TIR'ımız burada. Gördüğünüz gibi TIR'da çocuklara deprem simülasyonuyla birlikte deprem anını yaşatarak, nasıl davranacaklarını uygulamalı olarak öğretmeye çalışıyoruz. Bunun öncesinde de konferans salonunda önce eğitim alıp, sonra uygulamalı olarak da depremi yaşıyorlar" dedi.

"SİGORTALANMAYAN 11 MİLYON KONUT VAR"

Zorunlu deprem sigortasında gelinen noktayı da anlatan Güngör, "Şu anda 6 milyon poliçeyi aşmış durumdayız. Geldiğimiz noktaya baktığımızda birkaç yüz bin poliçe varken, 6 milyon olması gerçekten bir şeyler başarıldığını gösteriyor. 6 milyon poliçe adediyle de DASK, dünyadaki en büyük havuzlardan biri haline geldi. DASK şu anda örnek bir organizasyon ve kurum haline geldi. Ancak ülkemizde hala 11 milyon civarında sigortalanmamış konutumuz var. Dolayısıyla amacımız bunlara da sigorta, zorunlu deprem sigortası aldırmak. Yani kısaca evet yaptıklarımızdan memnunuz, büyük işler başardık ama önümüzde daha gidecek çok yolumuz var. İşte bu amaçla da Maraş, Elbistan ve diğer şehirleri geziyoruz, anlatıyoruz" diye konuştu.

Zorunlu deprem sigortasının halkın bilinçlendirilmesini amaçlayan bir proje olduğunu kaydeden Güngör, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zorunlu deprem sigortasını bir ürün olarak görmemek gerekiyor. Bu halkımızı bilinçlendirme projesidir. Yıllardır il il, ilçe ilçe dolaşarak depremi anlatıyoruz. Deprem sigortasını anlatıyoruz. Depremden korunma yöntemlerini anlatıyoruz. Bu faaliyetlerimize paydaşlarımızla birlikte hep beraber devam ediyor olacağız."

Kahramanmaraş'taki etkinliklerini tamamlayan DASK ekibi, daha sonra Elbistan'a hareket etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Kahramanmaraş İsmet Güngör Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title