Haberler

Depodan Bozma Mescitte İbadet

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi’nde istimlak sürecinin tamamlanmasının ardından cami sorunlarına çözüm bulunamayan vatandaşlar, namazlarını mescide dönüştürdükleri bir depoda kılıyor.

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi'nde istimlak sürecinin tamamlanmasının ardından cami sorunlarına çözüm bulunamayan vatandaşlar, namazlarını mescide dönüştürdükleri bir depoda kılıyor.

Yeşilbağcılar Mahallesi TOKİ mevkiinde ikamet eden vatandaşlar, 150 hanenin olduğu mevkiye cami yapılmasının önündeki en büyük sorunun imar sorunu olduğu belirttil.

Yerleşim yerinin altında bulunan kömür nedeniyle geçen yıl Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından tamamı istimlak edilerek başka bölgelere taşınan bin 23 nüfuslu Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Yeşilbağcılar Mahallesi'nde cami sorununa çözüm bulunamadı. İstimlak işlemlerinin ardından tamamı taşınan Yeşilbağcılar Mahallesi'nin TOKİ mevkii ve Dağdibi mevkiinde cami bulunmuyor.

İstimlak sonrasında sorunların üst üste geldiğini belirten TOKİ mevkiindeki vatandaşlar, namazlarını bir vatandaşa ait depoda kılıyor.

Vakit namazlarını ve cuma namazlarını mescide dönüştürdükleri depoda, cenaze namazlarını ise açık alanlarda kıldıklarını, hem Dağdibi hem de TOKİ mevkilerinde mahalle halkının ibadetlerini yerine getirebileceği bir cami olmadığı belirten Yeşilbağcılar Mahallesi TOKİ Cami, Kuran Kursu Yaptırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sedat Pak, "İki seneden bu yana imar sorununu çözemediğimiz için cemaat olarak namaz kılabileceğimiz yerimiz yok. 30 kişilik bir yerimiz var, yeterli kalmıyor. Ne cuma namazlarına yetiyor ne de vakit namazlarına yetiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz, sorunumuz imar. Yetkililer yardımcı olurlarsa eğer biz de cami yapmaya bir an evvel başlayacağız. Bizler imar sorunun çözülmesi için en büyük desteği yetkililerden bekliyoruz" dedi.

Kömür nedeni ile yıllardır yaşadıkları yerlerinden edildiklerini, sorunların bir türlü bitmediğini ve istimlak sonrasında mahallenin gerek Dağdibi gerekse TOKİ mevkiinde cami olmadığını belirten vatandaşlar, "Mahallemize bir cami istiyoruz. Bize şimdiye kadar mahalle olarak yardımcı olunmadı. Yetkililerden, devletimizden, milletimizden, toplum olarak biz buraya bir cami yapmak istiyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar yerleşim yerine en yakın caminin Yeşilbağcılar Mahallesi Taşkesik mevkiinde olduğunu, bu caminin TOKİ mevkiine 1,5 kilometre, Dağdibi mevkiine ise 2 kilometre olduğu ve bu camide görevli imamın olmadığı belirtti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yeşilbağcılar Güney Ege Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title