Haberler

Denizli'de 'Hocalı' Anması

Denizli'de 'Hocalı' anmasıDENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Ermenistan askerlerinin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki Hocalı kasabasında gerçekleştirdiği soykırımın 26. yıldönümünde anma töreni düzenledi.

Denizli'de 'Hocalı' anması

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Ermenistan askerlerinin 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki Hocalı kasabasında gerçekleştirdiği soykırımın 26. yıldönümünde anma töreni düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı'nın yıldönümü dolayısıyla anma töreni gerçekleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Hocalı Soykırımı anısına yaptığı Azerbaycan- Karabağ Parkı'ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, davetliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşuyla başlayan törende, Başkan Osman Zolan'ın anıtan çelenk koymasının ardından Azerbaycan milli marşı ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Zolan, kardeş ülke Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Soykırımının 26. yılında, o acıyı unutmamak ve dünya kamuoyuna duyurmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Başkan Osman Zolan, 26 yıl önce gerçekleşen soykırımın unutulmayacağını vurgulayarak, "26 Şubat'ta Hocalı'da hunharca, çocuk, kadın, yaşlı demeden tamamen yok etmek üzere, vahşice, paramparça edilerek hınçla oradaki kardeşlerimiz katledilmiş ve soykırımına uğratılmıştır. Anne karnındaki bebekler bile öldürülmüş, akla hayale gelmeyecek birçok işkenceyle kardeşlerimiz öldürülmüş ve şehit olmuşlardır. Türk devletleri ile tek millet olduğumuzu hatırlama zamanıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk olma zamanıdır. 26 yıl önce bu olay yaşanmış, bugün olduğu gibi, o gün de tüm dünya gözlerini yummuş, kulaklarını tıkamıştır. Soykırım görmek istiyorsanız, Hocalı'ya bakın. 2 devlet olarak, tüm kardeşlerimizle beraber omuz omuza verme zamanıdır. Hocalı hala işgal altındadır, Karabağ işgal altındadır. Eğer bu şehitlerimizin ruhu şad olacaksa, bu işgalin bir an önce son verilmesi gerekir" dedi.

Başkan Zolan'ın konuşmasının ardından katliamda ölenler için dua okunduktan sonra tören sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Ermenistan Karabağ Denizli Politika Güncel Haberler

title