Haberler

Deniz Sıla, İlik Nakli İçin Uygun Bağışçı Bekliyor

Almanya'da lösemi hastası lise öğrencisi Deniz Sıla, ilik nakli için uygun donör arıyor.

Almanya'da lösemi hastası lise öğrencisi Deniz Sıla, ilik nakli için uygun donör arıyor.

Tedavi için çok az zamanı kalan 14 yaşındaki Türk kızı için Almanya'nın Pfozheim kentinde dev bir kan bağışı kampanyası düzenleniyor. 14 Mayıs'a kadar Pfozheim'da Deniz Sıla'nın okuduğu Hilda Gymnasium'da bağılar bekleniyor. Kök hücre vericisinin belirlenmesi için gerçekleştirilecek kampanya 14 Mayıs Pazar günü 11.00-18.00 saatleri arası Hilda Gymnasium Bertha- Benz Halle Kiehnlenstr. 25 adresinde düzenleniyor.

Pforzheim'da yaşayan 14 yaşındaki lise öğrencisi Deniz Sıla Uğurtaş'ın hayatının kurtulması ve acilen şifa bulması için kolları sıvayan öğretmen anne Gaye Demirtaş ve Karlsruhe Başkonsolosluğu himayesinde Alman Kemik İliği Bankası DKMS ile el ele vererek doku tipleme kampanyayı düzenledi.

Hayali psikolog olup insanlara yardımcı olmak

Öğretmen anne Gaye Demirtaş, "Deniz Sıla hayatının baharında, henüz 14 yaşında. Hilda Gymnasium'a giden başarılı bir öğrenciydi. Tek hayali ise psikoloji okumak ve insanlara yardımcı olmaktı. Fakat acı haberi hayallerinin ilk adımlarında alan Deniz Sıla, kan kanseri olduğunu öğrendi. İnsanlara çare olmak için çıktığı yolda kendisi çaresiz kaldı. İlik nakliyle yeniden hayata dönmeyi bekleyen Deniz Sıla için ne yazık ki şu ana kadar dünya çapında uygun ilik bulunamadı. Çok az bir zamanı kaldı. Vatandaşlarımızın bu kampanyaya geniş katılım göstereceğine inanıyorum. Kök hücre vericisi olun. Siz de hayat kurtarabilirsiniz" sözleriyle Pforzheim ve civarında yaşayanları kan bağışı kampanyasına çağırdı.

17-55 yaş arasındakiler donör olabilir

Anne Gaye Demirtaş, vatandaşları 14 Mayıs'da yardıma ve DKMS'e kayıt olmaya çağırarak "Belki de aradığımız uygun donör sizsinizdir. Kan vermek için 17 ile 55 yas arası olmanız ve minimum 50 kilo olup, herhangi bir kronik hastalığınız olmaması yeterli. Bugün Deniz Sıla'nın yakalandığı bu kötü hastalığa yarın bizler de veya sevdiklerimiz de yakalanabilir. Her katılım Deniz Sıla ve diğer hastalar için bir hayat demektir" dedi.

Deniz Sıla için alınacak kan miktarının sadece 5 ml olduğu da belirtildi. Öte yandan para bağışında bulunmak isteyenler için de banka hesabı açıldı.

'Ben sizi bulamam ama sizin beni bulmanız çok kolay'

Umutlarının yeşermeye başladığı bir anda yeniden hayal kırıklığına uğrayan ve hastanede tedavisi süren Deniz Sıla Uğurtaş vatandaşlara şöyle seslendi: "Lütfen ilik nakli için bağışlayıcı olur musunuz? Sizin yardımınızla, ilik nakli olma şansım çoğalacaktır. Benim sizi bulmam imkansız ama sizin beni bulmanız mümkün."

"Artık sadece kemoterapi ile iyileşmem mümkün değil. İlik nakli olamazsam hiçbir hayalimi gerçekleştiremeyeceğim" diyen Deniz Sıla "Hayırseverlerin yardımcı olmasını istiyorum. Elimden tutun, tek umudum sizlersiniz. Ben yaşamak istiyorum, ne olur bana yardımcı olun. Tek umudum var, onun da ellerimin arasında kayıp gitmesini istemiyorum. Rabbimin yardımı ve sizlerin desteğiyle ben sağlığıma kavuşacağım günü umutla bekliyorum. Rabbim bütün hastalara acil şifalar versin" şeklinde konuştu.

Ailesi de, cıvıl cıvıl ve istekli bir kişiliğe sahip olduğunu söyledikleri kızlarının yeniden eski haline dönmesini istediklerini ve duyarlı vatandaşlardan yardım beklediklerini dile getirdi.

(Fotoğraflı) - Pforzheim

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karlsruhe Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title