Haberler

Deniz Gezmiş'in Anıldığı Kitap Fuarında Protesto

17.TÜYAP Kitap Fuarı'nda 68'liler Kuşağı Birliği standında "İdamların 40.yılında arkadaşları Denizleri anlatıyor" konulu panele konuşmacı olarak katılan Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan kadınlar tarafından protesto edildi.68'liler Kuşağı...

17. TÜYAP Kitap Fuarı'nda 68'liler Kuşağı Birliği standında "İdamların 40. yılında arkadaşları Denizleri anlatıyor" konulu panele konuşmacı olarak katılan Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan kadınlar tarafından protesto edildi.

68'liler Kuşağı Birliği standındaki "İdamların 40. yılında arkadaşları Denizleri anlatıyor" konulu panelin sunucusu Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan'ı anons ederken, "Bir tarafımda Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, diğer tarafımda Muğla Baro Başkanı, Deniz Gezmiş'in yoldaşı, hapishane arkadaşı Mustafa İlker Gürkan var" sözleri üzerine gergin dakikalar yaşandı. Sunucunun sözlerinin ardından panele katılan kadın dinleyici, şunları söyledi: "Fethiye Adliyesinde sürmekte olan toplu tecavüz

davasında tecavüzcülerin avukatlığını yapan Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan'dır. Deniz Gezmiş'in arkadaşları tecavüzcülerin avukatlığını yapacak insanlar değildir."

Bunun üzerine Gürkan, elindeki mikrofonla 'Yalan' diye bağırdı. Bu duruma karşı kadınlar ayağa kalkıp, 'tecavüzü savunmak tecavüze ortak olmaktır','kadın düşmanlığına son', 'kadının beyanı esastır', 'yaşasın kadın dayanışması' şeklinde slogan atarak protesto ettiler. Uzun süre alkışlarla tepkilerini sürdüren kadınlar daha sonra salondan ayrıldı. Kadınlarla birlikte bazı dinleyiciler de salonu terk etti. Fethiye davasının takipçisi olan kadınlar, fuarın çıkışında şöyle konuştu: "Tecavüzcülerin avukatlığını

yapan Muğla Baro başkanının, Denizlerin Mahirlerin Hüseyinlerin yaşam haklarının ellerinden alınması konusundaki panelde konuşmacı olması bize göre doğru değil. O nedenle kendisini salonun dışına çıkmaya davet ettik. Bizi yalanlayarak tecavüzcülerin avukatlığını yapmadığını dahi iddia etti."

2007 yılından bu yana süren tecavüz davasına değinen bir kadın; arkadaşları adına yaptığı konuşmada şunları söyledi: "27 Nisan'da görülecek olan duruşmada da avukatlığına devam edecektir. Şimdi yukarıdaki salonda devrim, Deniz ve Mahirler hakkında konuşmaya devam etmektedir. Biz değerlerimizin bu insanlar tarafından çiğnenmesini istemiyoruz. Bu tür insanları teşhir etmeye devam edeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa İlker Gürkan Deniz Gezmiş Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title