Haberler

Deniz Baykal Komisyonu Terk Etti

Güncelleme:

Deniz Baykal, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda toplantı salonunu terk etti.

CHP Milletvekili Deniz Baykal Darbe Komisyonu toplatısında yazılı bir açıklama yaptıktan sonra durumun içtüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle salonu terk etti.

"YETKİNİZİ SORGULAYIN"

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda sunum yaptı. Sunumunda, ''Komisyonun, İçtüzük sınırlarını aşan keyfi çağrılar yaparak, yetkisini sorgulama olarak kullanması hukuk devleti anlayışı ile de insan haklarına ve demokrasiye saygı anlayışı ile de bağdaştırılamaz'' diyen Baykal, toplantı salonunu terk etti.

"BAYKAL'IN DEĞERLENDİRMELERİ SİYASİ"

Baykal sunumu tamamladıktan sonra, Komisyon Başkanı Nimet Baş'ın, ''Sayın Baykal, bizim de konuşmamıza müsaade eder misiniz Parlamento çatısı altında?'' şeklindeki ifadesine rağmen, Baykal, toplantı salonunu terk etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nimet Baş, Baykal'ın değerlendirmelerinin hukuki değil siyasi olduğunu söyledi.

''Eğer komisyonu terk etmeseydi bunu kendisine söyleyecektik'' diyen Baş, Baykal'ın itirazlarına ilişkin bir yanıt vereceklerini kaydetti. Baş, komisyona davet etikleri konuklarının bu davete katılıp katılmamalarının yine konukların inisiyatifinde olduğunu, ayrıca komisyonun şimdiye kadar hiçbir konuğu sorgulamadığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Baykal Nimet Baş Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title