Haberler

Demokratikleşme paketi SAKARYA

Demokratikleşme paketi SAKARYA

Demokratikleşme paketi - SAKARYA

Demokratikleşme Paketi

- Sakarya'nın Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak çalışmalarla daha sağlıklı yaşam alanına kavuşacak

- Erenler Belediye Başkanı Öztürk:

- "Bundan sonra Roman kardeşlerimiz toplumun içinde aktif şekilde yer alacaktır. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız ve onlara güzel bir yaşam alanı oluşturacağız"

SAKARYA (AA) - Erenler ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak çalışmalarla daha sağlıklı yaşam alanına kavuşacak.

Erenler ilçesinde 666 dönümlük alanda yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarına Roman vatandaşların yaşadığı mahalleler de dahil edildi. Bu bölgede yaşayan ve hak sahibi olan Roman vatandaşlar, projenin ardından oluşturulacak yeni yaşam alanında toplumla iç içe olacak.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, yapacakları yeni konutlarla Roman vatandaşları toplumla kaynaştıracaklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'nin en geniş çalışma alanına sahip olduklarını belirten Öztürk, 666 dönümlük alanda dönüşümü gerçekleştireceklerini anlattı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının Roman vatandaşların yaşadığı bölgede yapılacağını aktaran Öztürk, "Yaşadıkları 15 bin mertekarelik alanda yeni konutlar yapacağız. Artık ihalelerimiz yapıldı ve arazi çalışmalarını tamamlamaya çalışıyoruz. O bölgede yeni bir yerleşim alanı oluşturacağız. Bu bölgede bin 536 hissedar var, bina sayısı 636, konut sayısı bin 234, iş yeri sayısı da 203. Yani tamamen yeni bir alan oluşturacağız" ifadesini kullandı.

Öztürk, projenin tamamlanmasıyla ilçenin yeni bir görünüme kavuşacağını aktararak, şunları söyledi:

"Bu kardeşlerimiz de yeni yapacağımız konut alanında toplum içinde gayet sağlıklı ortamlarda yaşayacak. Bunun için çalışmalarımızı onların yaşadığı bölgeye göre ayarladık. İnşallah onlar için en iyisini yapacağız. Roman vatandaşlarımız, bu topluma kazandırmamız gereken değerli insanlar. Onlar, bu toplumun en renkli çiçekleridir. Bu dönüşüm, onların da dönüşümü olacak ama onların da çaba harcaması gerekiyor. Onların istediği şekilde projeyi düzenliyoruz, istedikleri kat sayısına göre konutları yapacağız."

Dönüşüm çalışmalarında Romanları dışlamak gibi bir durumun asla olmayacağını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Onlar da bu projenin içinde yer alacak ve toplumun içinde sağlıklı bir ortamda yaşayacak. Bizim amacımız bu, onları bu bölgeden çıkarmayı asla düşünmedik. Roman kardeşlerimiz ve çocuklarımız son derece güzel bir ortamda yaşayacak. Tek isteğimiz budur. Roman kardeşlerimizin, şu anda toplumun genelinde uzak bir yaşantıları var. Her şeyleri ayrı ve tamamen kendi içlerinde yaşıyorlar. Artık bunun sona ermesi gerekiyor ve onlar da bunu istiyor. Bundan sonra Roman kardeşlerimiz toplumun içinde aktif şekilde yer alacaktır. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız ve onlara güzel bir yaşam alanı oluşturacağız."

Muhabir: Mehmet Özcan, Çağrı Turgut

Yayınlayan: Ebubekir Gülüm

Kaynak: AA / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title