Haberler

Demokratikleşme Paketi HAKKARİ

Demokratikleşme Paketi HAKKARİ

Demokratikleşme Paketi - HAKKARİ

Demokratikleşme Paketi

- Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taş:

"Özellikle Kürtçede kullanılan x,q ve w harflerinin serbest edilmesini de olumlu buluyoruz"

- Hakkari Baro Başkanı Bayazit:

"Pakette, siyasette olağan yolların açılması açısından önemli değişiklikler mevcut. Çözüm sürecine yönelik en ufak bir adımda bölge halkı heyecanlanıyor"

HAKKARİ (AA) - Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin, "Anadilde propaganda hakkı çok olumlu bir adımdır. Özellikle Kürtçede kullanılan x,q ve w harflerinin serbest edilmesini de olumlu buluyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi", özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

HATSO Başkanı Servet Taş da oda yönetimiyle takip ettiği Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Demokratikleşme Paketi'ni olumlu ancak yetersiz bulduklarını belirten Taş, demokrasinin, ülke yönetimlerinde önemli bir rejim olduğunu belirterek, bölgede uzun yıllardır devam eden olayların son 8 aydan bu yana yaşanmadığını anımsattı.

Türkiye'nin, Ortadoğu'da önemli bir konumda olduğuna değinen Taş, Ortadoğu'da lider bir ülke konumuna gelmek için demokrasinin geliştirilmesi ve domakratikleşme paketlerinin peş peşe sıralanması gerektiğini söyledi.

Taş, anadilde propaganda hakkının olumlu bir adım olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Özellikle Kürtçede kullanılan x,q ve w harflerinin serbest edilmesini de olumlu buluyoruz. Özel okullarda anadilde eğitimin serbest edilmesi maddesi bence yeterli değildir. Anadilde eğitimin devlet destekli olması gerekiyor. Bunlar şu an için yeterli değil ancak olumlu adımlardır. Bir sonraki paketi bekleyelim belki çok daha olumlu adımlar atılır. Biliyorsunuz sürecin kalıcı bir barışa ulaşması için çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü bir demokrasiyi bütün kurumlarıyla oluşturmanın ve buna içtenlik kazandırmanın kaçınılmaz olduğunu vurguluyoruz. Halkın beklentisi de bu yönde. Demokratikleşme yönünde atılacak adımların barış sürüceni de ilerleteceğini bekliyoruz. Halkın beklentisi demokrasidir. Demokrasi her şeyin çözümüdür."

Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, dernek olarak bugüne kadar hükümet tarafından yapılan bütün demokratikleşme paketlerinin bu ülkeye ve millete daha huzurlu ve iyi bir ortam hazırlayacağına inandıklarını dile getirdi.

Bunun devam etmesinin doğru olacağını anlatan Şen, "Şu an konuşulan barış sürecinin de daha sağlıklı yürüyebilmesi için bu paketlerin daha sıklıkla devam etmesi gerekiyor. Başbakan Erdoğan'ın bugün açıklamış olduğu Demokratikleşme Paketi'nde ciddi eksiklikler olduğu gibi beklentileri karşılamayacak da bir paket olduğunu söylemek durumundayız. Pakette olumlu maddeler de var" diye konuştu.

Hakkari Baro Başkanı Kutbettin Bayazit da bölge halkının uzun zamandır "Demokratikleşme Paketi"ni heyecanla beklediğine dikkati çekerek, öğrenci andının kaldırılacak olmasının Türkiye'nin demokrasisi açısından önemli bir adım olduğunu savundu.

Köy isimlerinin iade edilmesini de olumlu bulduklarını açıklayan Bayazit, şunları kaydetti:

"Pakette, siyasette olağan yolların açılması açısından önemli değişiklikler mevcut. Çözüm sürecine yönelik en ufak bir adımda bölge halkı heyecanlanıyor. Bu açıdan özellikle andımzın okullarda kaldırılması bölge halkı için çok anlam ifade ediyor. Bu çok olumlu bir gelişme. Aynı zamanda seçim barajına yönelik açıklama da bizleri çok heyecanlandırdı. Siyasi partilerin hazine yardımından pay almaları yine çok önemli konu başlıklarıdır. Bölgenin çözüm sürecine yönelik çok beklentisi var."

hakkari demokratikleşme paketi

Muhabir: Nevzat TAŞ, Mesut VAROL

Yayınlayan: Ziver Büyüktaş

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cengiz Şen Türkiye Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title