Haberler

Demokrasi Şehitleri" Anısına 800 Kilometre Pedal Çevirdi - Çanakkale

Çanakkale şehitlerini anmak için 11 yıldır bisikletiyle Ankara'dan Çanakkale'ye gelen 71 yaşındaki Fahri Yılmaz, bu kez "demokrasi şehitleri" anısına 800 kilometre pedal çevirdi.

BURAK AKAY - Çanakkale şehitlerini anmak için 11 yıldır bisikletiyle Ankara'dan Çanakkale'ye gelen 71 yaşındaki Fahri Yılmaz, bu kez "demokrasi şehitleri" anısına 800 kilometre pedal çevirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 yıldır Ankara'dan yola çıkıp Çanakkale'ye geldiğini ve burada Çanakkale Savaşları sırasında şehit olanlar için manevi görevini yerine getirip, dua ettiğini söyledi.

Bu kez de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden "demokrasi şehitleri"ni anmak için, yine Ankara'dan " Türkiye'nin manevi başkenti" olarak nitelendirdiği Çanakkale'ye kadar pedal çevirdiğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu yaşıma kadar 3 ihtilal gördüm ancak böylesini görmedim. Allah'tan bu girişim başladığı an halkımız sokağa çıktı ve bu girişimi durdurduk. Bunların gözü dönmüş. Cenab-ı Allah bir yerde bunları şaşırttı ve ihtilali gerçekleştiremediler. Emellerine ulaşamadılar. Çok şükür bugün hayattayız. Kalleşçe hareketler bunlar. Polise, askere ve sivil halka ateş ettiler, bomba attılar. Bu, dünyanın hiçbir yerinde olmamıştır. Ne acımasız insanmış bunlar. Nasıl bu kadar gözleri dönebilmiş, hayret ediyorum."

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bu konuda büyük bir güç sarf ettiğine işaret ederek, "Halka destek oldular. 'Sokakta kalın' dediler. Bu, hainlere en büyük darbe oldu. Bizler aslında sokağa çıkarak sağlıklı bir ortam oluşturduk. Halk sokağa çıkmasaydı durum daha kötü olabilirdi. Görev başındaki polisimiz askerimiz gafil avlandı. Hayatını kaybedenler oldu. Mekanları cennet olsun hepsinin." dedi.

"Şükürler olsun ki darbe girişimle kaldı"

Darbe girişimi akşamı arkadaşlarıyla Ankara Sıhhiye'de Numune Hastanesinin yakınlarındaki bir otoparkta bulunduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Tam o sırada üzerimizden jetler geçmeye başladı. 'Bu saatte jetler niye havada' dedik. Kimse anlam veremedi. Birdenbire ateş sesleri, patlama sesleri gelmeye başladı. O an 'Allah korusun, ihtilal falan mı çıktı' dedim. Bu uçaklar bizim mi düşmanın mı? Savaş mı çıktı? Nerelere ateş ediliyor? Tabii bizim yanımızdaki genç arkadaşlar inanmadı ama ben 3 ihtilal gördüm. Bilirim ne demek olduğunu. İnsanlar ölecek sonuçta ve tahmin ettiğim gibi çıktı. Ancak şükürler olsun ki darbe, girişimle kaldı. Tabii vatandaşların sokağa çıkmasıyla bu darbenin önüne geçildi. İnsanlarımız tankların paletlerinin arasına taş koydu, kiremit koydu yürüyemesinler diye. Büyük bir mücadele verildi. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, geride kalan analara, babalara, eşlere ve çocuklara sabırlar versin."

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını inceleyen Yılmaz, "Gerçekten çok güzel bir eser olmuş. AA'nın böyle bir kitabı hazırlaması gelecek kuşakların da bu hain girişimi öğrenmelerine yardımcı olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Yılmaz ayrıca, kendisine uzun yıllardır sponsor olan Mehmet Yeğiner ve Metin Akyüz'e de teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Fahri Yılmaz Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

title