Haberler

Demirtaş, Kuzey Irak'tan Kandil Bombalandığı İçin Dönmemiş

Güncelleme:

Demirtaş'ın Kuzey Irak gezisini Kandil bombalandığı için yarıda kestiği yönündeki iddiaları yalanlayan Ertuğrul Kürkçü, "Bölgedeyken bizi telaşa sevk edecek bir durum olmadı" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Eşbaşkan Demirtaş'la birlikte Kuzey Irak'a yaptıkları ziyaret sırasında bir sıkıntı yaşamadıklarını 'acil' durumun da Türkiye ile ilgili olduğunu söyledi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Kuzey Irak gezisini bölgede yaşanan sıkıntı nedeniyle yarıda kestiği haberlerine İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'den yalanlama geldi. Demirtaş ile birlikte Kuzey Irak'a giden Kürkçü, Kandil'e düzenlenen hava operasyonu nedeniyle ziyareti yarıda keserek apar topar Türkiye'ye döndüklerine yönelik haberlerin doğru olmadığını söyledi.

"İNSANLAR SENARYO YAZMAYA MERAKLI"

Habertürk'e konuşan, Kürkçü HDP Erbil Temsilcisi Şilan Eminoğlu'nun, "Demirtaş bölgede yaşananlardan kaynaklı acil dönmek zorunda kaldı" sözleriyle, Türkiye'deki sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçeleri kast ettiğini belirtti. Çıkan haberlere ilişkin, "İnsanlar senaryo yazmaya çok meraklı" diyen Kürkçü, "Bölgedeyken bizi telaşa sevk edecek bir durum olmadı" açıklamasını yaptı.

"GEREKLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI"

HDP Erbil Temsilcisi Şilan Eminoğlu da yaptığı açıklamada, ziyarette yarıda kalan bir program olmadığını belirterek, "Gerekli görüşmeleri yaparak döndüler" dedi. Eminoğlu Demirtaş'ın Barzani ile görüşmek için Türkiye'ye döndüğü haberleri için de, "İkisinin de programları önceden belliydi. Görüşme yapılacak olsa burada da gerçekleşebilirdi" dedi.

DEMİRTAŞ SÜLEYMANİYE'DE İKEN KANDİL BOMBALANMIŞTI

Selahattin Demirtaş ve Ertuğrul Kürkçü'nün, Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde bulunduğu sırada Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları Kandil Dağı'nda bazı PKK hedeflerini bombalanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Demirtaş Ertuğrul Kürkçü Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

liceli:

başkanım içimizdeki akp sevdalilarını temizleyin

3
22
yanıtYanıtla
Yavuz SELİM:

Selo ben müslümanım de kelime şahadet getir sana oy verecem kürt sözüüüü. . .

1
10
yanıtYanıtla
ErtuğrulMobil-ANDROID:

ulan liceli madem başkanım diyorsun cebindeki o tc yazan kimliktende mi utanmiyorsun fistanli selo her zamanki gibi kiviriyo

2
1
yanıtYanıtla
Türkiye'mMobil-ANDROID:

Başkoymuşum Türkiye`min yoluna. Düzlüğüne yokuşuna ölürüm. Asırlardır kır atımı suladığım Irmağının akışına ölürüm Türkiye. Sevdalıyım yangın yeri bu sinem. Doksan yıldır çile çekmiş bu ninem. Pınarlardan su doldurur eminem. Mavi boncuk takışına ölürüm Türkiyem. Düğünüm derneğim halayım barım. Toprağım ekmeğim namusum arım. Kilimlerde çizgi çizgi efkarım. Heybelerin Nakışına ölürüm Türkiyem.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title