Haberler

Demirtaş: AK Parti'yle Pazarlık İhtimali Yok

Güncelleme:

Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, "İkinci turda 2 aday yarışacak ve biri biz olacağız. O yüzden pazarlık ihtimali yok." dedi.

Selahattin Demirtaş, Ne Oluyor? programında Şirin Payzın ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şirin Payzın'a, Aslı Aydıntaşbaş, Abdülkadir Selvi, Mithat Sancar ve Murat Yetkin eşlik etti. Demirtaş, "İkinci turda 2 aday yarışacak ve biri biz olacağız. O yüzden pazarlık ihtimali yok. İlk turda veya ikinci turda, ölmezsem hiçbir zaman bir aday lehine ne ilk turda çekilirim, ne de ikinci turda çekilirim." dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları;

RAKİPLERİNE ÇAĞRI

Selahattin Demirtaş, diğer adaylar Recep Tayyip Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu ile birlikte tüm televizyonların ortak yayınında fikirleri tartışmak istediğini söyledi. Demirtaş, "Hepimiz bir araya gelerek bunları konuşabilir, halka hitap edebiliriz" dedi.

"ANAYASANIN DEĞİŞMESİNİ İSTEYECEĞİM"

Selahattin Demirtaş, Murat Yetkin'in, "Seçildiğiniz takdirde tarafsız mı olacaksınız? Yoksa partinize bağlı mı kalacaksınız?" sorusu üzerine, cumhurbaşkanı olarak seçilecek kişinin Köşk'e çıktıktan sonra partisinden kopması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Öncelikle darbe anayasasının değişmesini istemesi lazım. Yetkileri tekrar düzenlenmeli. Anayasada yazmasa dahi, cumhurbaşkanı haklar konusunda hassas olmalı" dedi.

"OY VERİRKEN HERKES TORUNUNU DÜŞÜNMELİ"

Selahattin Demirtaş, Mithat Sancar'ın, "Milliyetçi kanat kadar olmasa da Kürt tarafından da eleştiriler var. Bu gelişmelere göre Doğu ve Güneydoğu'daki seçmen oranı ne olacak?" şeklindeki sorusu üzerine, Türkiye'de demokrasi ve özgürlüğe ihtiyacı olanların sadece Kürtler olmadığını söyledi. Demirtaş, "Böyle geniş bir yaklaşım ile yeni bir çizgi oluşturulmadığı sürece kimse huzur bulmayacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi bu gerilimi kırmak için fırsattır. Benim adaylığım da bu yüzden fırsattır. Biz, mevcut durumun kişiye kazandırsa bile halka kaybettirdiğini düşünüyoruz. Tüm etkin grupların kendisini özgürce, korkmadan ifade edebileceği bir seçim olmalı. Tüm yurttaşlar bu pencereden bakarsa seçimin ne kadar önemli olduğunu görecektir. Herkes oy verirken önümüzdeki 5 yılı değil, torunlarının hayatını düşünmeli" dedi.

"RADİKAL DEMOKRASİ" VURGUSU

Bir izleyicinin, "Hangisinden daha çok korkmalıyım; Otoriterleşmekten mi? Bir din devletinden mi? Yoksa bölücülükten mi?" şeklindeki soruya, "Türkiye'de bütün bu risk olarak görülen meselelerin çözümü 'Radikal Demokrasi'dir" diyen Demirtaş, bu sözün seçim programında olan bir söylem olduğunu açıkladı.

HDP, AK PARTİ'Yİ DESTEKLEYECEK Mİ?

Aslı Aydıntaşbaş ve Murat Yetkin'in, "İkinci turda Erdoğan'ı destekleyecek misiniz? Desteklemeyecek misiniz? İkinci turda pazarlık olur mu?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Selahattin Demirtaş, ikinci tura kalacaklarını söyledi. Demirtaş, "İlk turda yüzde 51 alamayacağız" dedi. Demirtaş, "İkinci turda 2 aday yarışacak ve biri biz olacağız. O yüzden pazarlık ihtimali yok. İlk turda veya ikinci turda, ölmezsem hiçbir zaman bir aday lehine ne ilk turda çekilirim, ne de ikinci turda çekilirim. Bu ilkeyi iki turda da devam ettireceğiz. Pazarlık yaparsak bize destek verenler bizi sorgular. Bu konuda herkesin içi rahat olsun." dedi.

PAZARLIK İDDİALARI

Abdulkadir Selvi'nin, "Sizin pazarlık yapacağınız iddiaları vardı. Bahçeli'nin açıklamaları var. Ne diyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Hiç kimseden öyle bir teklif gelmediği gibi bizim de pazarlık düşüncemiz yok" diyen Demirtaş, çekilme olmayacağını bir kez daha yineleyerek, "Bunlar spekülasyon. Bu tür konuşmalar sürekli yapılıyor. Yapmaya da devam edecekler. Bunları engelleyemeyiz ancak bizim tavrımız nettir." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Aslı Aydıntaşbaş Mithat Sancar Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500

Yorumlar (43)

KÜRTLER CANDIR GERİSİ HEYECAMDIR:

SEN KİMSİNKİ AK PARTİYLE PAZARLIK YAPICAN.SENİN GİBİ BİR BEBEK KATİLİNİN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA GİRMESİ SUÇTUR.APO DİYE SAVUNDUĞUN BEBEK KATİLİ DOĞUDA ÖZELİKLE SİİRTE KENDİSİNİ DESTEKLEMEYEN AİLELERİ NASIL EVLERDE ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN KATLEDİĞİNİ GAYET İYİ BİLİRİZ.BİRDE KALKMIŞ KADIN HAKLARINI SAVUNUYORUM DİYEREK KADINLARI KULANMAYA ÇALIŞIYOR.APO ANLAŞILAN ATATÜRKTEN FAZLA ETKİLENMİŞ.YAPTIĞI HAREKETLERİ GÖZLEMLEYİN ATATÜRKÜ TAKLİT ETMEYE ÇALIŞMIŞ.AMA ONLA LİDER ATATÜRK ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR.O ASLA ATATÜRK GİBİ VİCDANLI VE ZEKİCE BİR HALKI YÖNETEMEZ.BDP İLEDE CHP ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR.PKK ŞUNU BİLSİNKİ BİZ TÜRK HALKI OLARAK KÜRT HALKINI ÇOK SEVİYORUZ BİZ ASLA KÜRT HALKINI BİZDEN KOPARIP BİZİM CAN DAMARIMIZI BİZDEN ALMANIZA İZİN VERMEYİZ.KÜRT HALKI TÜRKİYENİN EN DİNDAR KESİMİDİR OSMALIYI ARAPLAR GİBİ ARKADAN VURMAYIP BİZİMLE BERABER SAVAŞMIŞDIR.KÜRT TÜRK KARDEŞ BOZAN KALEŞ.

19
151
yanıtYanıtla
halil:

aç tavuk kendini darı ambarında sanarmış oyları yüzde kaç açaba kendiyle dalga geçiyor

21
111
yanıtYanıtla
EMPERYALİZMİN UŞAKLARININ SİLSİLESİ:

sen kendin özgürmüsünde kürtleri özgürlük muhabbetiyle dağa çekip katil yaptın öl öldür dedin ama siyaset yaparken katilliğinden bahsetmedin halkalrın kardeşliğ sloganını kullandın.dağdaki katillerden cezaevindeki kuklanın kuklalığını yaparak siyaset yapıyorsun sen ne özgürlüğü diyorsun lan ortada parlak millete kendinden emin sima çıkararak yutturulacağınımı sandın.bu dizaynı bilerek kimlerin yaptığınıda biliyoruz.neden MHP chp başına genç dinamik simaların getirilmediğinide biliyoruz.sen kandil ve aponun kandil ve apoda ortadoğuyu dizayn edenlerden habersiz nefes almıyor.sen ikide bir adaya ne diye gidiyorsun tatilemi yoksa bağlı bulunduğun tasmanı orada gevşetip milletin karşısınada kendinden emin siyasetçi çıkmak içinmi gidiyorsun.HER TARAFINIZ REZİLLİK KUKLALIK MİKROPLU.SİZİN GİBİLER OLMASA ÜLKEMİZİN ZATEN DERDİ OLMAZ.AYRIŞTIRAN BÖLEN VURUŞTURAN AYRIŞTIRDIĞI GURUPLARI KULLANAN KATİLLERSİNİZ.ÖZGÜRMÜŞ PEKAKANIN BEBESİ...

13
102
yanıtYanıtla
bu sesin ancak bilgisayarda cikarkirlangic90@:

sen nerenin iti sin ki saygideger cumhurbaskani adayi bu onurlu insana laf ediyorsun kus kadar beyninle ahmak seni sen ruyalarinda bile goremezsin onun bulundugu konumu ancak klavyeden havlar durursun

yanıt0
yanıt0
Erdem:

HDP yi takdir ediyorum, en azından kendi adaylarını çıkardılar. MHP ve CHP den bir adam çıkmadı. Birinci turdan çatı aday ancak akıl tutulmalarını örtmek içindir. Siyaset üretemeyen MHP ve CHP kapatılsın böylece MHP ve CHP kütleleri belki biraz politika yapmak için kafa yorarlar.

105
5
yanıtYanıtla
ibrahim:

sayın demirtaş gönlümüzün cumhurbaşkanı seçilsede seçilmesede biz kendisini çok seviyoruz. insallah seçilir. Kendisi onuruyla er meydanına çıktı Diğer ötlekler gibi çatı matı peşinde koşmadı bu onurlu halk.

18
9
yanıtYanıtla
ali veli konya:

ne diyo bu ya?

5
13
yanıtYanıtla
1:

sütunsuz binanın çatısı olmaz

7
8
yanıtYanıtla
leman:

senin önce kendinle muhasebe yapman lazım.bunca insanı bu çağda bu kafayla öldürmenin ne kadar adı konulamayacak cehalet olduğunu görmen yaşamak nedir yaşatmak nedir bilmen lazım.kuru ideolojik muhabbetlerle milleti gaza getiripte siyaset yaptığını zannetmek ayakta kalmak siyasetçiyim diye insanların karşısına çıkmanın kendini kandırmaktan başka bişey olmadığını görmen lazım.elden ayaktan düşüpte öleceğini anladığın zamanı bekleme,insanoğlunun ölümlü olduğunu insan gibi yaşamanın yaşatmanın önemini anla.önce dünyadaki düzeni idrak et bu düzeni katlederek bozmak yerine insanların en güzel şekilde yaşamasının hayalini kur.ölmekle öldürmekle katilliği yani terörü tekrar başlatırız tehdidi ile biyere varamazsın bu bedelin altından kalkamazsın

6
7
yanıtYanıtla
Biz Cumhurbaskani:

Konusurken,Israil müslümanari Katlediyor.Bizi birbirimize durusup yok ediyorlar bizleri:MHP HDP veya BDP bunlar bizleri ayristiran Partiye oy veren herkez:birlik beraberlik istemeyendir

4
9
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title