Haberler

Demirel'in efsane fotoğrafının öyküsü! Bu pozu yakalayan kişiyi bizzat ödüllendirdi

Güncelleme:

Türk siyasetine damga vuran isimlerin başında gelen Süleyman Demirel'in Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i havaalanında uğurladığı sırada gözlüğünün tek camı düşer. Bu olaydan sonra Demirel için "Korsan Baba" yakıştırmaları yapılır. Bu söylemlerden rahatsız olması beklenen Demirel, büyük bir siyasi olgunluk göstererek fotoğrafı çeken Fahir Arıkan'ı bizzat çağırarak ödüllendirir.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yıllar önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i havaalanında uğurlarken çekilen fotoğrafı, ilginç hikayesiyle dikkat çekiyor.

MEŞHUR FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

Yıllar önce Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in havalimanında düzenlenen tören sırasında güneş gözlüğünün tek camı düşer. Demirel'in o anı, gözlüğünü çıkarmadan evvel alandaki fotoğrafçılardan Fahir Arıkan tarafından ölümsüzleştirilir. Bu karenin basında yer almasından sonra Demirel için "Korsan Baba" yakıştırması yapılır.

Demirel'in efsane fotoğrafının öyküsü! Bu pozu yakalayan kişiyi bizzat ödüllendirdi

ÖDÜLÜ BİZZAT VERDİ

Bu dönemde bazı kesimler, Demirel'in bu yaklaşıma kızacağını ve yapılan yakıştırmaya tepki göstereceğini düşünür. Ancak nüktedan tarzıyla tanınan Demirel, bu fotoğrafa ve "Korsan Baba" ifadesine hiç de tahmin edildiği gibi kızmaz. Aksine fotoğrafını çeken Arıkan'a bizzat kendisi ödül takdim eder.

Demirel'in efsane fotoğrafının öyküsü! Bu pozu yakalayan kişiyi bizzat ödüllendirdi

"TEK GÖZÜNÜN PARLADIĞINI GÖRDÜM"

Fotoğrafı çeken Arıkan ise o günün hikayesini şöyle anlatmıştı: "Gazeteden Aliyev'in ülkesine dönüşünü takip etmem söylendi. Ben de müdürüme 'Oradan fotoğraf çıkmaz' demiştim. Ama yine de gitmem istendi ve havaalanına gittim. Sadece Aliyev'i görmeyi bekliyorken makam arabasından Demirel de indi. Bu benim için çok özeldi çünkü tek başınaydım. İki lider yürürken bir ara Sayın Demirel'in tek gözünün parladığını gördüm. Kameramı indirdiğimde gözlüğünün tek camının olmadığını gördüm. Tekrar çekmeye başladım. Koruma müdürü fark edip Demirel'den gözlüğü aldı. Olay sonrasında fotoğrafı yayınlamamamı istediler ama ben dinlemedim. Gazeteye gittiğimde müdürüm 'Bak gitmek istemiyordun ama yılın karesini yakaladın' dedi. Öyle de oldu. Ertesi gün manşetten 'Korsan Baba' diyerek verdik"

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Süleyman Demirel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Hamit Gündoğdu:

Büyük bir devlet adamıydı. Bunun yanında kibarlıgi, kıvrak zekası ve rakiplerine tatlı sert bir o kadar da değer veren kişilik ve yüksek karakter sahibi unutulmaz siyasetciydi. Hiç oy vermedim ama çok severdim kendisini. A.r. etsin.

150
75
yanıtYanıtla
tarık usta:

ALLAH küçük yazılmaz yada tek harf yazılmaz

yanıt1
yanıt1
mardinli yiğit:

gerçekleri konuşamayacak kadar çekinen biriydi..

yanıt3
yanıt5
Ben Ekonomistim:

İlluminati

8
27
yanıtYanıtla
sem sem:

işte gerçek zeki insanlar böyle davranır kızsa o fotograf bir sekilde manset olur o gün yada daha sonra ama büyük bir olgunlukla karsılayıp takdir etmesi bugün bile hepimizin yeniden sempatisini kazanmasına sebep oldu Allah rahmet eylesin

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title