Haberler

Defne Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı: Bir fotoğraf karesi üzerinden kem söz söyleyenleri mahcup ettik

Güncelleme:

Yapımı 60 günde tamamlanan Defne Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Temel atma törenindeki görüntülerle tartışmalara sebep olan hastanenin açılışına ilişkin Erdoğan, "Defne Hastanesi'yle ilgili bir fotoğraf karesi üzerinden kem söz söyleyenlerin hepsini de mahcup ederek, aradan 2 ay bile geçmeden inşaatı bitirdik. Hastanemiz depremzede kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da depremzedelerle buluştuktan sonra Defne Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı.

TARTIŞMA YARATAN FOTOĞRAFA GÖNDERME

Yaklaşık 2 ay önce İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'in o dönem paylaştığı fotoğrafa göndermede bulunan Erdoğan, "Bir fotoğraf karesi üzerinden tezvirat üretenlerin daha sonraki günlerde işin nasıl yürüdüğüne dair tek kelime ettiklerini göremedim. Türk muhalefetinin hastalığı işte budur. " dedi.

Defne Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı: Bir fotoğraf karesi üzerinden kem söz söyleyenleri mahcup ettik

"2 AY GEÇMEDEN İNŞAATI BİTİRDİK"

Sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunan Erdoğan, "Defne Hastanesi'yle ilgili bir fotoğraf karesi üzerinden kem söz söyleyenlerin hepsini de mahcup ederek, aradan 2 ay bile geçmeden inşaatı bitirdik. Hastanemiz depremzede kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Defne Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı: Bir fotoğraf karesi üzerinden kem söz söyleyenleri mahcup ettik

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yapacağız dersek işte buyrun. Ziya Paşa ne diyor 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır semeri'. Bir tanesi çıkmış ne diyor '3 ayda ne yapıyorsun' diyor. Eğer sende yüz varsa eğer karakterin müsaitse gel Defne Hastanesi'ni gör. Temelini 24 Mart'ta attığımız 300 yataklı hastanemizi 3 ay içerisinde bitirme sözünü vermiştik. Salgın döneminde İstanbul'da iki ayrı hastaneyi aynı sürede kurma tecrübesine sahiptik. Bizi oradan bir tecrübemiz var. Biz bunlar gibi akşam yalan, sabah yalan yok.

"BİZ AYRIM YAPAMAYIZ"

Bize dediler ki, 'burada Kılıçdaroğlu Bay Bay Kemal yüzde 90 oy aldı, siz yüzde 8 oy aldınız'. Bizi bunlar ilgilendirmez. Burada deprem oldu mu? Ölenler, yaralananlar var mı? Biz ayrım yapamayız. Mezhep, meşrep, ırk böyle bir şey bizim dinimizde de yok, kitabımızda da yok. Ben inanıyorum ki, benim vatandaşım gerekli gördüğü zamanda gerekeni de yapacaktır. Hatay'da 100 yataklı Arsus, 100 yataklı hassa, 30 yataklı Belen hastanelerini hizmete açmıştık. Sadece işimize baktık. Şu anda tomografisiyle, MR'yıla ve yarından itibaren hastane kabulüne başlayacak burası.

Defne Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı: Bir fotoğraf karesi üzerinden kem söz söyleyenleri mahcup ettik

"SAĞLIK BAKANIM VE EKİBİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR"

Sizleri bu güzel esere bir an önce kavuşturmak üzere Sağlık Bakanım ve ekibi gece gündüz çalıştılar. Defne Hastanesi'yle ilgili kem söz söyleyenleri mahçup ederek 3 ay bile geçmeden hastanemizin inşaatını bitirdik. Tam 35 bin kamyon seferiyle 500 bin metreküp hafriyat aldık.

"SİZLERİN KARŞISINA ALNIMIZ AK OLARAK ÇIKTIK"

Gereken donanımları, malzemeleri, her şeyi süratle yerine yerleştirerek bugün sizlerin karşısına alnımız ak olarak çıktık. Şu anda bu hastanede 11 ameliyathane var. Hastanemizin tüm odaları her an yoğun bakıma dönüştürülebiliyor. 256 hekim 1044 sağlık çalışanın görev yapacağı hastanede en gelişmiş tomografi ve MR cihazları bulunuyor.

"BAK ESER BURADA"

Bir fotoğraf karesi üzerinden tezvirat üretenlerin ise daha sonraki günlerde işin nasıl yürüdüğüne dair tek kelime ettiklerine dair bulmadım. Türk siyasetinin, Türk muhalefetinin hastalığı işte budur. Hanımefendi genel başkanı olduğun partiden bir milletvekilinin sözleri bu. Bak eser burada. Fiziken bu engellemeyi başaramadığında iftira, çamur atarak yapılan işi değersizleştirmeye çalışır. Atalar ne diyor; at binenin, kılıç kuşananın diyor.

Defne Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı: Bir fotoğraf karesi üzerinden kem söz söyleyenleri mahcup ettik

"İŞTE ESER İŞTE HİZMET"

İşte eser işte hizmet. Rabbime bize bugünleri gösterdiği için hamdediyorum. Ayrıca 1000 yataklı Hatay Şehir Hastanemizin projesi hazırlandı. Antakya'da Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanemizin inşası devam ediyor. İskenderun'da 200 yataklı devlet hastanemiz de yakında hasta almaya başlıyor.

"HİÇ KİMSENİN KÖKENİNE, MEZHEBİNE BAKMADIK"

Bu kadar kısa sürede hastanemizi kazandıran bakanlarımızı, yüklenicisinden mühendisine, işçisine herkesi tebrik ediyorum. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Hiç kimsenin kökenine, inancına, mezhebine, meşrebine bakmadık. Tek kriterimiz bu milletin bir ferdi olmasıydı. 81 vilayet ve 922 ilçenin tamamında eser ve hizmetlerimizde bu anlayışın izlerini görebilirsiniz.

Defne Devlet Hastanesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı: Bir fotoğraf karesi üzerinden kem söz söyleyenleri mahcup ettik

"TÜM HIRSLARINI DEPREMZEDELERE YÖNELTTİLER"

Şimdi deprem bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırma mücadelesi verirken aynı yaklaşımla devam ediyoruz. Şayet hak sahibi ise diğer konular insanımızın kendini ilgilendirir. Ülkemizde bir kesim var ki, bu anlayışın tam tersi t avır içinde. Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlerde deprem bölgesinde bize yüksek oy çıkmasını hazmedemeyenler sularını bile kesmişler çadırların. Tüm hırslarını depremzedelerimize yönelttiler.

"HANİ BUNLAR DEPREMZEDELERE BEDAVA EV VERECEKTİ?"

Az önce vali vekilimize söyledim 'hemen halledin', bilgiyi aldım 'çözüm noktasına geldik' dendi. Hani bunlar demokrattı, hani herkesi kucaklayacaktı, hani bunlar baharı getirecekti? Hani bunlar depremzedelere bedava ev verecekti? Ya nasıl oldu da bir gecede faşist kesildiler? Nasıl oldu da bir gecede depremzedelere düşman oldular, nasıl oldular da bir gecede bahardan kara kışa geçtiler. Bunların hayatı yalan, dolan, palavra.

"YALANLARIN SONU DEPREMZEDELERE HAKARETE VARDI"

Seçim gecesi geride olduklarını bile bile 'öndeyiz' diye yalanların sonu depremzedelere hakarete vardı. Milletim bunlara 14 Mayıs'ta ilk mesajı verdi. İnşallah milletim haftaya pazar 28 Mayıs'ta bu mesajı tamamlamaya hazır mı? Önümüzdeki dönemde yeni eserlerle, yeni hizmetlerle sizlerle beraber olmayı sürdüreceğiz. Allah'ın izniyle Ekim-Kasım aylarından itibaren konutları da teslim etmeye başlayacağız. Bunlar talimatı Kandil'den alıyor. Kandil'deki terörist başlarının bayrağı var mı? Ezanı var mı? Kur'an'ı var mı? İşte karşında bayrağı, ezanı, kitabı olanlar. Defne Devlet hastanemiz sadece Defne'mize değil tüm Hatayımıza hayırlı olsun inşallah."

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Devlet Hastanesi Defne Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title