Haberler

Define Haritası İçin Sorgularken Öldürmüşler

Güncelleme:

Adana'nın Kozan ilçesinde kamyon tamircisi Şaben Yel'in cinayet şüphelisi 2'si kadın 9 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adana'nın Kozan İlçesi'nde 10 ay önce öldürüldükten sonra portakal bahçesine gömülen 41 yaşındaki kamyon tamircisi Şaben Yel'in cinayet şüphelisi 2'si kadın 9 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Aralarında bir köy muhtarının da bulunduğu şüphelilerin, ellerini bağlayıp otomobil bagajına koydukları Yel'i, define haritasının yerini söylemesi için sorgularken sırtına kürekle vurmaları sonucu ölümüne neden oldukları ileri sürüldü.

Kozan'da kamyon tamirciliği yapan 2 çocuk babası Şaben Yel, 7 Haziran 2012'de kayboldu. 37 yaşındaki eşi Hatice Yel, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak eşinin hayatından endişe ettiğini bildirdi. Bunun üzerine polis çalışma başlattı. Yaklaşık 10 ay süren çalışmanın ardından önce Yel'in emanet aldığı otomobile ulaştı, sonra da yaptığı teknik takip sonucu şüphelileri tespit etti.

ÜZERİNDE ÇİÇEKLER AÇMIŞ

Polis ekipleri sonra da farklı adreslere yaptığı eş zamanlı operasyonda Yel'i kaçırıp, sonra elini bağlayıp işkence yaparak sorgulama esnasında öldürdükleri ileri sürülen Zühdü Ö. (29) ve Muhammed K. (32), cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Köy Muhtarı Mustafa M. (45), olaya karıştıkları iddia edilen Meliha K. (32), Hacer G. (40), Vahit Y. (28), Taner Ö. (40), Murat S. (31) ile Nihat U. (27) gözaltına aldı. Şüphelilerin gösterdiği Kozan'a bağlı Tufanlı Köyü yakınlarındaki portakal bahçesinde yapılan çalışmada ise Şaben Yel'in toprağa gömülü cesedi bulundu. Yaklaşık bir metre derinlikteki çukura gömülen Yel'in cesedinin üzerinde ot ve çiçekler çıktığı görüldü.

Şüphelilerin yapılan sorgusunda Zühdü Ö. ile Muhammed K.'nın, Şaben Yel'i kaçırdıktan sonra ellerini bağlayarak otomobilin bagajına koyduklarını, 3 gün boyunca işkence yaparak kendisinde olduğuna inandıkları define haritasının yerini söyletmeye çalıştıkları, 3'üncü günde ise sırtına kürekle vurmaları sonucu öldüğü belirtildi.

Ayrıca kadınlardan Meliha K.'nın hem Şaben Yel ile hem de muhtar Mustafa M. ile ilişkisi olduğu, muhtarın da bundan rahatsızlık duyarak Zühdü Ö. ile Muhammed K.'ya 'Şaben'i götürün. Biraz gözünü korkutun' dediği, şüphelilerin de korkutmak isterken öldürdükleri iddia edildi.

DUA OKUYARAK GÖMMÜŞLER

Ayrıca şüphelilerden Zühdü Ö.'nün cinayetin ardından cesedi bahçeye dua okuyarak gömdükleri, sonra da her gece yatarken korktuğu için dualar okuduğunu söylediği kaydedildi.

Şüpheliler, Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Kozan Adliyesi'ne götürüldü.

MKA(OA/COŞ) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title