Haberler

Dedelerini Toprağa Verirken Evleri Yandı

Muş'un Varto ilçesine bağlı Sazlıca köyünde oturan Bingöl Ailesi, ölen dedelerini toprağa verirken sobadan sıçrayan kıvılcım evlerini yaktı.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Sazlıca köyünde oturan Bingöl Ailesi, ölen dedelerini toprağa verirken sobadan sıçrayan kıvılcım evlerini yaktı. Naciye- Esat Bingöl çiftini teselli eden Kaymakam Ahmet Günaydın, gerekli yardımın yapılacağını bildirdi.Hayatını kaybeden dedeleri Hasan Bingöl'e son görevlerini yerine giteren Bingöl Ailesi'nin ocağına ateş düştü. Gözyaşları ile dedesini mezara bırakan Esat Bingöl, taziyeleri kabul etmek üzere geldiği evinin yandığını görünce ne yapacağını şaşırdı. İtfaiyenin söndürdüğü evde eşyalarının büyük bir bölümünün yandığını ifade eden Esat Bingöl, "Taziyeye gelenler üşümemesi için sobayı yakıp mezarlığa gittik. Geri döndüğümüzde evin yandığını görünce üzüntüm iki kat arttı. Bizler söndürdmek istedik ancak başaramadık. İtfaiye geldiğinde zaten evin büyük bir bölümü kullanılmaz hale gelmişti. Kış günü açıkta kaldık. Kalbim de delik var. Doktorlar üzülmemi söylüyor. Ama üzüntüler peşimi bırakmıyor" diye konuştu.

Köye gelen Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, Bingöl ailesini teselli ederek gereken yardımı yapacaklarını söyledi. Evin tadilatının yapılana kadar ilçede kiralanacak bir eve yerleştirileceğini belirten Kaymakam Günaydın, 'Gelen mala gelsin. Yanan eşyalarınızın yerine daha iyilerini bırakırız" dedi.

Kaymakamın bu sözleri karşında sevinen Bingöl Ailesi, " Allah devletimize zeval vermesin" diye dua etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sazlıca Bingöl Varto Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title