Haberler

Davutoğlu, Kosova'da Kültür Merkezi Açılışında

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Açılışa bakanlar, milletvekilleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca ile kültür merkezinin açılışını gerçekleştiren Davutoğlu, açılışını ardından kültür merkezini gezdi. Kosovalılara seslenen Davutoğlu, Bizim geleneğimizde Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı gibi önemli günler evlerde geçirilir. Kadir Gecesi Priştine'de olmakla, Bayram öncesi Kosova'da olmakla biz şunu demek istedik Bütün Kosovalı kardeşlermiz ailelerimizdir, Kosova sılamızdır. Bizim tarihimiz bir, geleceğimiz bir ve kimse bizi birbirimizden ayırımaz. dedi. Davutoğlu, bunun en büyük kanıtının şair Mehmet Akif Ersoy'un İpek'te doğması olduğunu söyledi.

Davutoğlu'nun ardından söz alan Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoca ise, Kadir Gecesi gibi önemli bir gecede Bakan Davutoğlu'nu Kosova'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Kosova ve halkı ile Türkiye ve halkının ortak bir geçmişe ve kültüre sahip olduğuna vurgu yaptı. Hoca, Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin insanlar arası ilikileri de güçlendireceğine işaret etti. Güçlü bir Türkiye Kosova'yı da güçlü kılmaktadır diyen Hoca, konuşmasına Türkçe teşekkür ederek son verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Davutoğlu mevkidaşı Hoca'ya hediye takdim etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title