Haberler

Daü 17. Liselerarası Matematik Yarışması Finali Yapıldı.

Güncelleme:

20 Temmuz Fen Lisesi Birinci, Lefkoşa Tmk İkinci, Gazimağusa Tmk Üçüncü Olurken, Güzelyurt Tmk Da Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü'nü Kazandı.

Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı'nın mali katkılarıyla Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Matematik Bölümü tarafından düzenlenen 17. Liselerarası Matematik Yarışması finali Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Lefkoşa Türk Maarif Koleji ve 20 Temmuz Fen Lisesi ekiplerinin katılımı ile DAÜ'de Mehmet Tahiroğlu Salonu'nda kalabalık bir izleyici önünde yapıldı. Yarışma öncesinde konuşan Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Agamirza Bashirov bölüm hakkında bilgi vererek yarışmaya mali destek veren Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı'na teşekkür etti.

Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz da konuşmasında yarışmaya ilginin yıldan yıla arttığını büyük bir memnuniyetle gözlemlediğini belirterek yarışmayı on yedi yıldır büyük bir başarı ile düzenleyen Matematik Bölümü'nü kutladı. Üniversite hakkında da bilgi veren Prof. Yılmaz, yarışmanın düzenlenmesinde görev alan öğretim üyelerine de teşekkür etti ve finalde yarışacak olan okullara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı. Çok çekişmeli ve heyecanlı geçen final yarışması sonucunda,

Veli Kırbaç, Bilal Can Dinibütün ve Hakan Yıldız'dan oluşan 20 Temmuz Fen Lisesi 'Birinci',

Hüseyin Gültekin, Ilgaz Genç ve Erdoğan Deniz'den oluşan Lefkoşa Türk Maarif Koleji 'İkinci',

Nizam Nizamoğlu, Osman Çetintaş ve Hasan Bereket'ten oluşan Gazimağusa Türk Maarif Koleji de 'Üçüncü' olurken,

yarışmada dördüncü olan

Ferhunde Yarsel, Emine Tecen ve Seval Tayançlı'dan oluşan Güzelyurt Türk Maarif Koleji de 'Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü'nü kazandı

Yarışma sonrasında düzenlenen törenle Birinci 20 Temmuz Fen Lisesi, İkinci Lefkoşa TMK, Üçüncü Gazimağusa TMK ve Dördüncü olarak Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü'nü kazanan Güzelyurt TMK öğrencileri ile, öğrencileri yarışmaya hazırlayan okul öğretmenleri Çelen Tokar (20 Temmuz FL), Besime Tanul (20 Temmuz FL), Deniz Ahçıhoca Çobanoğlu (Lefkoşa TMK), Ece Biray (Lefkoşa TMK), Zehra Kavuklu Tekkan (Gazimağusa TMK), Gülay Aksoy (Gazimağusa TMK) ve Sadiye Öksüzoğulları (Güzelyurt TMK)'na ödülleri DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rza Bashirov, Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Agamirza Bashirov ve Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı Yöneticisi merhum Onay Fadıl Demirciler'in eşi Serpin Demirciler tarafından verildi.

20 Temmuz Fen Lisesi Onay Fadıl Demirciler Şildi'ni 1 yıl daha müzesine taşıdı.

Geçen yıl birinci olan ve Onay Fadıl Demirciler Şildi'ne adını yazdırarak bir yıl süre ile müzesinde tutan 20 Temmuz Fen Lisesi bu yıl da birinci olarak şildi devretmedi. Şilt merhum Onay Fadıl Demirciler'in eşi Serpin Demirciler tarafından bir yıl süre ile muhafaza edilmek üzere 20 Temmuz Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Ahmet Karahan'a verildi.

Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı'na Teşekkür Plaketi

17. Liselerarası Matematik Yarışması finalinden sonra Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Agamirza Bashirov 17. Liselerarası Matematik Yarışması'na yapmış olduğu mali katkılar nedeniyle Onay Fadıl Demirciler Eğitim ve Bilim Vakfı yöneticisi Serpin Demirciler'e teşekkür plaketi takdim etti.

Bireysel Yarışma Ödülleri de verildi.

Öte yandan, 22 Nisan 2011 Cuma günü yapılan 17. Liselerarası Matematik Yarışması'nın bireysel kategorisinde Birinci olan Hüseyin Gültekin (Lefkoşa TMK), İkinci olan Veli Kırbaç (20 Temmuz FL) ve Üçüncü olan Nizam Nizamoğlu (Gazimağusa TMK) ile Ferhunde Yarsel (Güzelyurt TMK)'e ödülleri DAÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Osman Yılmaz, Matematik Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Etikan ve Akademik İşler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aktuğlu tarafından verildi.

Yarışmada dördüncü olarak '17. Yıl Özel Ödülü'nü kazanan Emine Tecen (Güzelyurt TMK) ile Ilgaz Genç (Lefkoşa TMK)'e ödülleri Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım Mahmudov, Onay Fadıl Demirciler Özel Ödülü'nü paylaşan Osman Çetintaş (Gazimağusa TMK), Erdoğan Deniz (Lefkoşa TMK) ve Mine Oğuzcan (Lefkoşa TMK)'a da ödülleri merhum Onay Fadıl Demirciler'in eşi Serpin Demirciler tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title