Haberler

Datça'da Mahalle Sakinlerinden Baz İstasyonu Tepkisi

Güncelleme:

Muğla'nın Datça ilçesinde bir kişiye ait araziye kurulan tekerlekli baz istasyonu, bazı mahalle sakinlerinin tepkisi çekti.

Mahalle sakinlerinden baz istasyonu tepkisi

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde bir kişiye ait araziye kurulan tekerlekli baz istasyonu, bazı mahalle sakinlerinin tepkisi çekti. Vatandaşlar, baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

İskele Mahallesi'ndeki Petya Sitesi ve Özberil siteleri yakınındaki bir arsaya kurulan tekerlekli baz istasyonu, bazı mahalle sakinlerinin tepkisini topladı. Tüketici Hakları Derneği ile Çevre Mühendisleri Odası'nın açtığı dava sonrasında Danıştay 13. Dairesi'nin, yaşam alanları ile okul ve çocuk parkı yakınlarına baz istasyonlarının kurulayacağına yönelik verdiği 22 Mayıs 2015 tarihli kararı hatırlatan vatandaşlar, kaldırılmasını istedi. Üzerinde 'Yerleşim Yerinde Baz İstasyonuna Hayır', 'Baz İstasyonu Kanser Yapıyor', 'Danıştay kararı Baz İstasyonuna Karşı' ve 'Muğla Büyükşehir belediyesi, Danıştay Kararını Uygula' yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar, basın açıklaması yaptı.

Mahalle sakinlerinden 63 yaşındaki Ahmet Kumsar, "Baz istasyonları ile ilgili Danıştay'ın 'insan sağlığına zararlı' olduğuna ilişkin kararı var. Minimum 200 metre alanda böyle bir tesisin kurulması, kesinlikle insan sağlığına zararlıdır. İnsan sağlığına kastedercesine buraya konulmasını anlayamıyoruz. Tepeler bomboş, neden oraya konulmuyor? Yerel idarenin bize söylediği, baz istasyonu tepeden inme bir şekilde, yukarıdan emrivaki bir şekilde yapılarak buraya konulmuş" dedi.

Baz istasyonunun kurulduğu arsanın bir doktora ait olmasının kendilerini daha çok üzdüğünü söyleyen öğretmen 43 yaşındaki Meryem Çiftçi, "Arsa sahibine ulaştık. Bizimle görüşmek istemedi. Kendisi sağlık görevlisi bir doktor. Biraz mantıklı düşünmeye çağırıyoruz. İnsanlığa davet ediyoruz. Aldığı eğitim gereği, insan sağlığını düşünerek, baz istasyonu anlaşmasını iptal etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tüketici Hakları Derneği Danıştay Muğla Datça Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

TELEFON ÇEKMİYOR:

HEPİNİZİN CEBİNDE TELEFON VAR BİRDE ÇEKMİYOR DERSİNİZ ADAM DAĞIN BAŞINA KURMUŞ ZATEN DAA NAPSIN NE ZARARI VARMIŞ WİFİ NİN DE ZARARI VAR O ZAMAN KULLANDIĞINIZ ARABALARIN EKSOZUNUN DA VAR KLİMANIN GAZININ DA

0
0
yanıtYanıtla
CAHİLLİK DİZ BOYU:

ZARARI APAÇIK BELLİ OLAN BİR ŞEYİ NASIL SAVUNABİLİYORSUN. . . O ZAMAN DİLEKÇE YAZIP GÖNÜLLÜ OL, ÇOK MERAKLIYSAN SENİN EVİNİN TEPESİNE İKİ ÜÇ TANE BİRDEN KOYSUNLAR. .

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title