Haberler

Darıca Fatih Koleji Ankara'da Kocaeli'ni Temsil Edecek

Güncelleme:

Özel Darıca Fatih Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Altun-Örs Üçgenleri" adlı Matematik projesi Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TÜBİTAK ile beraber düzenlediği Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışmasında Özel Darıca Fatih Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Altun-Örs Üçgenleri" adlı Matematik projesi Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı. Kocaeli'ni Matematik alanında temsil edecek olan projenin hazırlanmasında büyük özveriyle çalışan öğrenciler Mirza Altun ve Samet Örs, İstanbul Bölge sergisinde açıklanan sonuçlarla Ankara sergisi için vize aldıklarını, yaptıkları çalışmanın neticesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Özel Darıca Fatih Ortaokulu Müdürü Muzaffer Bozkurt, Kocaeli ve İstanbul bölgesinde binlerce proje arasından seçilen projenin hazırlanmasında emeği geçen öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek, "Okulumuz TEOG sınavında ilçe birincisi olarak büyük başarı göstermişti. Bu Benim Eserim gibi projelerle de Matematik alanında Kocaeli'ni temsil etmenin ve eğitime katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ümit ediyorum ki projemiz Ankara'daki finallerde de birinciliği elde edeceklerdir" dedi.

Özel Darıca Fatih Ortaokulu Matematik öğretmeni Kerim Başay'ın danışmanlığında hazırlanan proje 6-8 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finali sergisine katılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Darıca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title