Haberler

Darende'de Tatbikat Gerçeğini Aratmadı

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen afet ve acil durum, tahliye, kurtarma ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen afet ve acil durum, tahliye, kurtarma ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Eğitim Koordinatörlüğünün hastanede düzenlediği eğitim toplantısında konuşan İş Güvenliği Uzmanı Ercan Aycan, afet ve felaketlere hazırlıklı olmanın önemini anlattı.

Doğal afet, yangın gibi bir felaketin yaşanmamasını temenni eden Aycan, ancak her şeye rağmen tüm personelin bu tür tatbikatlarla olası olaylara hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Eğitim toplantısının ardından verilen yangın alarmıyla başlayan tatbikatta, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangından tahliye ve kurtarma çalışması yaparken hastane acil ekibi de yaralılara müdahale etti.

İtfaiye ekibi, senaryo gereği, hastanenin üst katlarında mahsur kalan kazazedeyi merdivenli kurtarma aracıyla aşağıya indirdi. Hastane acil ekibi de kazazedeyi sedyeye alarak müdahalede bulundu.

Yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale eden ekipler, personeli de bu konuda eğitti.

Tatbikat sonrasında konuşan Hastane Başhekimi Uzman Doktor Arif Zengin, hastane personelinin bu tür afet ve felaketlere hazır olmaları bakımından yılda 2 kere yapılan tatbikata katılımın ve duyarlılığın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Darende Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title