Haberler

Darbe Teşebbüsüne Kosova'dan Tepkiler

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerinibelirterek, Türkiye'de düzenin sağlanması nedeni ile Türk siyasilerini ve halkını kutladı.

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini

belirterek, Türkiye'de düzenin sağlanması nedeni ile Türk siyasilerini ve halkını kutladı.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Türkiye'de halk tarafından seçilmiş olan kurumları desteklediklerini açıkladı. Başbakan Mustafa, Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada demokratik toplumlarda, devletin, halkın sandıktaki iradesiyle görev başına gelenlerin yönettiğini hatırlatarak, Türkiye'de durumun bir an önce istikrara kavuşmasını diledi.

KOSOVALI SİYASİ VE VATANDAŞLAR SAĞANAK YAĞMUR ALTINDA PRİZREN BAŞKONSOLOSLUĞUNDA TOPLANTI

Türkiye'de yaşanan darbe girişimi sonucu Kosovalı Türk siyasiler ve vatandaşlar gece yarısı 0200 itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin Prizren Başkonsolosluğu önünde Türkiye'ye destek için toplandı. Türkiye'ye deste için T.C Prizren Başkonsolosluğu önüne gelen Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fİkrim Damka, DHA'ya yaptığı açıklamasında şunları söyledi 'Bu akşam Türkiye Cumhuriyeti'nde, Türk halkının iradesine ve demokrasiye yönelik meydana gelen yasadışı ve hukuksuz kalkışma girişimini şiddetle kınıyorum. Anavatanımızın istikrarını zedeleme amacı taşıyan bu eylemin amacına ulaşamadan Türk halkı tarafından gerekli karşılığı bulacağına olan inancım tamdır. Her zaman olduğu gibi bugün de Kosova Türk halkı, Türkiye Devleti ve milletinin sonuna kadar yanında olacaktır' ifadelerini kullandı. Türkiye'ye destekte bulunmak amacıyla Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Milletvekili Müferra Şinik te, Kosovalı Türklerin her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olacağını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 yılına yaklaşmasına korkan güçlerin olduğunu belirten Şinik, burada gecenin bu saatinde Kosovalılar Türk, Boşnak ve Arnavut halkının destek vermek için çıktığını söyledi. Dış Türkler olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında olduğunu söyleyen Şinik, Ana ülkemizin güçlü olması demek Balkanların güçlü olduğu anlamına geldiğini söyledi. Ellerine Kosova ve Türkiye Cumhuriyeti bayraklarını alan Kosovalılar sabah saatlerine kadar Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğuna akın ettiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Prizren Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title