Haberler

Daikin Türkiye Ceo'su Önder Açıklaması

"Daikin Türkiye olarak, biz son 3 yıldır elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla Türk Japon halkları arasındaki dostluğun, iş hayatına da taşınabileceğine iyi bir örnek oluşturduğumuzu düşünüyoruz"

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder, "Daikin Türkiye olarak, biz son 3 yıldır elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla Türk-Japon halkları arasındaki dostluğun, iş hayatına da taşınabileceğine iyi bir örnek oluşturduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Daikin açıklamasına göre, Türkiye ile Japonya arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 90'ıncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında Japonya İstanbul Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğinde ve iklimlendirme sektörünün Japon markası Daikin'in ana sponsorluğunda halka açık olarak "Komşumuz Japonya: Hisset! Dene!" Japon Festivali gerçekleştirildi.

Festivalin açılış konuşmasını Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Keiji Fukuda, yıllardır süren Türk-Japon dostluğuna vurgu yaparak, 2 yıl önce Türkiye'yi ziyarete gelen Japonya Başbakanı Abe'nin İstanbul'un Şimonoseki Belediyesi'ne çok benzediğini dile getirdiğini hatırlattı. Fukuda, "Şimonoseki Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 32 yıldır kardeş şehir anlaşması sürdürüyor. Türk-Japon dostluğunun 90'ıncı yıl şerefine gerçekleştirdiğimiz Komşumuz Japonya Festivali bundan sonraki yıllarda düzenli olarak gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı.

Daikin Türkiye CEO'su Hasan Önder ise Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin tarihsel geçmişinin çok daha öteye gittiğini hatırlatarak, şki ülkenin halklarıznz iyi günde kötü günde her zaman birbirinin yanında olduğunu ifade etti.

İki ülke arasındaki uzaklığa karşın dostluk ilişkisinin ticari ilişkilere de yansıdığına ve Daikin gibi birçok Japon markasının Türkiye'de faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Önder, şunları kaydetti:

"Japonya ve Türkiye halkları birbirini tamamlayan pek çok özelliğe sahip. Çalışma sistemlerimiz arasında büyük farklılıklar var. Ancak biz Daikin Türkiye'de gördük ki, bu farklılıkları değere dönüştürmek mümkün. Japonlar iş yaparken çok iyi bir planlamacı, Türkler ise uygulamacı. Ortak noktamız ise çalışkanlık. Japonlar'ın planlama konusundaki yeteneğiyle Türkler'in aksiyon alabilme kabiliyeti birleşince ortaya çok başarılı sonuçlar çıkıyor. Daikin Türkiye olarak, biz son 3 yıldır elde ettiğimiz başarılı sonuçlarla Türk-Japon halkları arasındaki dostluğun, iş hayatına da taşınabileceğine iyi bir örnek oluşturduğumuzu düşünüyoruz."

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise Türk toplumunun, Japon toplumuyla olan birliktelik ve dostluğunun yeri ve öneminin çok farklı olduğunu belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Önder Şimonoseki Japonya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title