Haberler

Dağeteği'ne Mahkeme Karar Verecek?

Güncelleme:

Şanlıurfa Belediyesi'nin Dağeteği ile ilgili aldığı karar mahkemeye taşındı.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerin kamu zararı oluştuğu iddiasıyla incelediği Şanlıurfa Belediyesi'nin Dağeteği kararıyla ilgili olarak konunun mahkemeye intikal ettiği, taşınmazlara ihtiyati tedbir konulduğu ve hala dava süreci devam ettiği için şu anda kamu zararının bulunmadığı yönünde görüş belirttiği ortaya çıktı.

Şanlıurfa Merkez Dağeteği Köyü'nde bulunan 352 numaralı parsel maliki ile yüzde 49 kamuya terk karşılığı anlaşıldığı ve parselasyon sırasında gayrimenkul malikinden yüzde 49 kesinti yapıldığı, ancak 24.01.2008 tarih ve 96 sayılı Encümen Kararıyla yapılan imar uygulaması sonucu yüzde 38,56 oranında bedelsiz kamuya terk yaptırılarak, aradaki farkın kamu zararı oluşturduğu iddiasıyla ilgili olarak; Şanlıurfa Belediye Encümeni'nin 24.01.2008 tarih ve 96 sayılı kararının parkların, çocuk bahçelerinin ve tüm yolların lehine bila bedel terki ile ilgili kısmının uygulandığı; 144-147-148-152-153-154-155-156-157 ve 158 ada 1 nolu parsellerin 0,10 YTL bedelle Şanlıurfa Belediyesi adına tescil edilmesine ilişkin kısmının uygulanması amacıyla ise Kadastro Müdürlüğü'ne 11. 02. 2008 tarihinde yazı yazıldığı ancak taşınmazların maliki tarafından devir için ferağ verilmemesi nedeniyle bu taşınmazların belediye adına tescil edilmediği, bu nedenle de Şanlıurfa Belediyesi tarafından 01.03.2013 tarihinde taşınmazların maliki aleyhine Şanlıurfa Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığı; dava konusu olan taşınmazlara ihtiyati tedbir konulmuş olması ve davanın halen devam etmekte olması dolayısıyla şu an için oluşmuş bir kamu zararının bulunmadığı anlaşıldığından; Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, Belediye Eski Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Belediye Eski Encümen Üyeleri; Mehmet Ataş, Osman Polat, M. Emin Dağ, Ali Ferhat Türkmen, Hamdi Kaysı ve Ö. Faruk Uludağ hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verildi.

KAMU ZARARI TESPİT EDİLMEDİ

01.11.2012 tarih ve 1211 sayılı Encümen Kararıyla Şanlıurfa Merkez Dağeteği Köyü'nde bulunan 357, 360, 371 ve 376 numaralı parsellerin yüzde 50, 514 kamu lehine terki konusunda karar alındığı, ancak bu karar doğrultusunda yapılan imar uygulaması sonucu kamu adına terk ve tescil işlemi yapılmayarak, gayrimenkul maliki üzerinde bırakılmak suretiyle kamu zararı oluştuğu iddiasını inceleyen müfettişler, bu kararla ilgili olarak da oluşmuş bir kamu zararı bulunmadığından Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba, Belediye Eski Başkan Yardımcısı Emin İzol, Belediye Eski Encümen Üyeleri; İ. Halil Kaya, Yusuf Mert, Ali Ferhat Türkmen, Hamdi Kaysı ve Ö. Faruk Uludağ'ın herhangi bir sorumluluğu bulunmadığından haklarında soruşturma izni verilmemesine karar verildi.

SORUMLULUKLARI BULUNMAYANLARA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEDİ

İlyas Kubat tarafından Akçamescit Köyü, 310 numaralı parsel için talep edilen imar plan tadilatına ilişkin alınan 05.06.2013 tarih ve 66 sayılı kararda mevzuatta öngörülen karar yeter sayısının bulunmadığı iddiasıyla ilgili olarak yapılan incelemede, müfettişler, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nde belirtilen görevlerini yerine getirmeyen Şanlıurfa Eski Belediye Başkanvekili Ahmet Al ile Meclis Katip Üyeleri; Mehmet Moğal ve Mehmet Altun'un sorumlulukları bulunduğunu belirterek haklarında soruşturma izni verilmesine hükmetti.
Yine mülkiye müfettişlerinin Doruk Tütün Ür. Dağ. Tic. A.Ş. adına Aslan Akyürek tarafından Kamberiye Mahallesi 5388 ada 1 numaralı parsel için talep edilen imar plan tadilatına ilişkin alınan
03.09.2013 tarih ve 88 sayılı Belediye Meclis Kararlarında mevzuatla öngörülen karar yeter sayısının bulunmadığı iddiasıyla incelediği kararla ilgili olarak da Şanlıurfa Eski Belediye Başkan Vekili M. Fevzi Yücetepe ile Meclisi Katip Üyeleri; Mehmet Moğal ve Ekrem Tüysüz'ün sorumluluklarının bulunmadığı ve haklarında soruşturma izni verilmemesine karar verdikleri ortaya çıktı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İçişleri Bakanlığı Şanlıurfa Merkez Ali Ferhat Uludağ Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title