Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

KIRŞEHİR/NEVŞEHİR/ Kırşehir, Nevşehir ve Sivas'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

KIRŞEHİR/NEVŞEHİR/ Kırşehir, Nevşehir ve Sivas'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Kırşehir'de, Ahi Stadyumu'ndaki törende İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, vatandaşların bayramını kutladı.

Şentürk, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümüne erişmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Kurtuluş Savaşı ve milli mücadele yıllarının ulusal tarihin, en zor fakat en önemli gurur tablolarından birisi olduğunu belirtti.

Türk milletinin vatanına, milletine, ezanına, bayrağına kast edenlere karşı, 15 Temmuz darbe girişiminde, tıpkı Çanakkale ve Kurutuluş savaşlarındaki gibi destanlar yazdığını vurgulayan Şentürk, tarihin her yerinde bu destanların olduğunu dile getirdi.

Gençlere ve çocuklara seslenen Şentürk, "Geleceğimiz sizsiniz. Cumhuriyetin gelecekteki sahipleri sizler olacaksınız. Milli ve manevi değerlerle mücehhez olarak yetişirseniz, çağdaş teknolojiyi ne kadar iyi kullanırsanız bu devlet o kadar payidar olur, kıyamete kadar yaşar. Mesleğiniz ne olursa olsun, o dalda kahramanlar olacaksınız." dedi.

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Şentürk, Bahçeci ve AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya tarafından verildi.

Törene, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Nevşehir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gazi Stadı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, öğrenciler şiirler okudu.

Halk oyunları ekibinin sahne almasının ardından Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığınca arama-kurtarma, narkotik ve diğer branşlarda eğitim alan köpeklerin gösterisi sunuldu.

Geçit töreninin ardından program sona erdi.

Sivas

Cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü, Sivas'ta da törenlerle kutlandı.

Tören, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sivas Valisi Davut Gül, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz'da yeniden bir tarih yazdığını söyledi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu program, tören geçişiyle sona erdi.

Törene, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Adnan Oran ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Vali Gül ve beraberindekiler, Şemsi Sivasi Kütüphanesi'nde, "Sivas'ta Demokrasi Nöbeti" ile "Atatürk" konulu fotoğraf ve resim sergilerinin açılışını yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir 29 Ekim Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title