Haberler

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, "Aday adaylarının kesin adaylığı 21 Mayıs pazartesi günü belli olacak.

AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba, "Aday adaylarının kesin adaylığı 21 Mayıs pazartesi günü belli olacak." dedi.

İba, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, Edirne milletvekilliği adaylığı için 14 aday adayının başvuruda bulunduğunu söyledi.

Aday adayları sürecinin tamamlandığını belirten İba, "Bununla alakalı bir temayül yoklaması yapıldı 81 ilde. Daha sonra genel merkezimizdeki komisyonlar tarafından mülakatlar yapıldı. Bu mülakatlar da tamamlandı. Genel merkezimizin seçim koordinasyon merkezi üst kurula değerlendirmeleri gönderdi." diye konuştu.

600 milletvekilinin seçileceğini ifade eden İba, "Bize müracaat eden, teveccüh gösteren tüm aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Başvurunun Türkiye'de 7 binin üzerinde diye biliyoruz. Bu işin sonunda aday olmakta var olmamakta var. Bizim partimizin geleneğinde bu hep olmuştur. Bizde küsmece, darılmaca olmayacaktır.

Birileri bu yolda inşallah yürüyecek, bizde onlarla beraber desteği vereceğiz. Şimdiden aday olan arkadaşlar için, Edirne ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Allah yardımcıları olsun diyelim şimdiden. Aday adaylarının kesin adaylığı 21 Mayıs pazartesi günü belli olacak. 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kurulu'na adayların listesi teslim edilecek." şeklinde konuştu.

İba, İlyas Akmeşe, Fatma Aksal, Burak Cambaz, Ahmet Çetin, Hüseyin Yıldırım, Fatih Ünal, Koray Uymaz, Erdem Güyümgüler, Mustafa Mercan, Fahrettin Savcı, Rafet Sezen, Hülya Urgan, Çağatay Saçar, Yunus Ekşi'nin 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptığını kaydetti.

İba'nın konuşmasının ardından toplantıya katılan, Akmeşe, Aksal, Ünal, Uymaz, Cambaz, Mercan, Ekşi, Savcı, Güyümgüler ve Saçar sırayla kendilerini tanıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title