Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, TMMOB Başkanı Soğancı'yı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Tarabya'da bulunan Hüber Köşkü'nde görüşmenin ardından TMMOB Yönetim Kurulu Genel Başkanı Mehmet Soğancı bir açıklama yaptı. Çıkarılacak torba yasayla TMMOB'nin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını iddia eden Soğancı, "Torba Yasa'da birliğimizi ve ülkemiz mimarlarını çok ilgilendiren bir madde geçti. Bu geçen yasa maddesi Torba Yasanın içine AKP'nin bir gece yarısı operasyonuyla saat 9.30'da konulmuştu. Yapılan madde değişikliği TMMOB'un ortadan kaldırılması şeklindedir. TMMOB'nin kamu yararı çalışmalarının ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Mühendis, mimar, şehir planlamacısı anlamında mesleki yapılabilirlik yeterlilik noktalarının bir bürokratların eline bırakılması anlamına gelmektedir. Yapılan gece yarısı operasyonunda Türkiye'de bütün mühendis, mimar, şehir planlamacıları, dünyadaki mimarlık federasyonu örgütlerini büyük bir infiale uğrattığını da söylemek gerekiyor" dedi.

Türkiye'nin bu yasa çıktığından itibaren hezeyan içerisinde olduğunu söyleyen Mehmet Soğancı, "Bütün dünya bu konuda Türkiye'ye ibretle bakıyor. Yasa bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanlığı makamının onayına geldi. Biz randevu talep etmiştik kendilerinden. Bunu olumlu olarak gördü ve bugün görüştük. Biz bu yasanın olumsuz her noktalarını anlattık kendisine. Ayrıca çıkan maddenin ana yasaya aykırı olduğunu, 6235 sayılı yasamızın işlerliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik bir düzenleme getirildiğini anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız Torba Yasaların Türkiye'de sıkıntılı olduğunu anlattı kendisi. Aynı zamanda özellikle meslek uzmanlıklarına özel bir ilgilisi olduğunu belirtti bize kendileri. Diliyorum Cumhurbaşkanlığı makamı yasanın bizimle ilgili olan maddelerini mecliste görüşülmek üzere iade eder. Bir gece yarısı operasyonunun sonuçlarının olumsuz olacağını da ifade etmiş olur" diye konuştu.

Torba Yasanın onaylanması durumunda Anayasa Mahkemesine gideceklerini hatırlatan TMMMOB Yönetim Kurulu Genel Başkanı Mehmet Soğancı, "TMMOB bu yasa onaylanırsa ne yapacaktır. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza da ilettik. Anayasa Mahkemesi için çok ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Ana muhalefet partisi milletvekilleriyle bu konu hakkında çalışmalar yapıyoruz. Anayasaya aykırılık noktasında tespit ettiğimiz on maddeyi kendilerine ilettik. Bu yasa sadece yazılı olarak kalır. 2,5 satırlık Türkiye'deki Mühendislik, Mimarlık ve Şehir Planlamacılığı işlemi hareketini bitiren 2.5 satırlık madde bir metin olarak kalır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Soğancı Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title