Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Bulgaristan'a Gitti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bulgaristan Cumhurbaşkanı Parvanov'un resmi davetlisi olarak Sofya'ya gitti.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Parvanov'un resmi davetlisi olarak bu gün İstanbul'dan Sofya'ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beraberinde bazı yemin etmemiş muhalefet milletvekillerini götürmesi nedeniyle sorulan bir soru üzerine, "Seçilmiş milletvekilleridir. Ben her seyahatime bütün siyasi parti gruplarından milletvekillerini davet ederim. Dolayısıyla onlar da seçilmiş milletvekilleri. TBMM içindeki faaliyetler. Tabii ki bunlar iç tüzük ve Anayasa kuralları çerçevesinde. Ümit ediyorum ki o sorun da en kısa süre içerisinde aşılır" diye cevap verdi.

THY'den kiralanan Airbus A320 tipi "Şişli" adlı uçakla eşi Hayrünnisa Gül, milletvekilleri, akademi dünyasından temsilciler ve basın mensuplarından oluşan 83 kişilik bir ekiple Sofya'ya giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında Bulgaristan'daki temasları sırasında Şumnu'daki efsanevi Türk Güreşçisi Koca Yusuf'un heykelinin açılış törenine de katılacağını belirterek, şunları söyledi:

" Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu ülkeye ilk ikili ziyaretim olması nedeniyle benim için özel bir önem taşımaktadır. Türkiye ve Bulgaristan, Balkanlar gibi önemli bir coğrafya'da birbirine dostluk, iyi komşuluk ve ittifak bağlarıyla bağlı, ticari ve ekonomik ilişkileri hızla gelişen, dış politikada benzer yaklaşımlara sahip iki ülkedir. Bulgaristan Balkanlarda Türkiye'nin en büyük ticari ortaklarından biridir. Bu ülkedeki Türk yatırımları 2 milyar ABD dolarına ulaşmıştır. Öte yandan Türk asıllı Bulgaristan vatandaşları iki ülke ilişkilerine güçlendiren müstesna bir dostluk köprüsü vazifesi görmektedirler. "

Bulgaristan'a Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte eşi Hayrünnisa Gül, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Mardin Bağmısız Milletvekili Ahmet Türk, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, TİKA Başkanı Serdar Çam, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de gitti. - İstanbul / Bakirköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title