Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Salih Mirzabeyoğlu'ndan Sürpriz Görüşme

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul'da resmi programında olmadığı halde, geçtiğimiz aylarda tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul'da resmi programında olmadığı halde, 28 Şubat'ın simge isimlerinden biri olan İBDA/C örgütünün lideri olmak suçlamasıyla 16 yıldır cezaevinde kalan ve geçtiğimiz aylarda tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, görüşmenin Mirzabeyoğlu'nun isteğiyle gerçekleşti.

KONFERANS ÖNCESİ SÜRPRİZ GÖRÜŞME

Haliç Kongre Merkezi'nde dün gerçekleşen Adalet Mutlak'a başlıklı konferans başlamadan önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Salih Mirzabeyoğlu ile sürpriz bir görüşme yaptı. Mirzabeyoğlu buluşması resmi programda görünmezken, Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Hürriyet'e "Sayın Cumhurbaşkanı'nın Haliç Kongre Merkezi'nde programı vardı. Aynı yerde Mirzabeyoğlu'nun da bir konferansı varmış. Sayın Cumhurbaşkanı'nın geldiğini öğrenince görüşme talebinde bulundu ve Cumhurbaşkanı da kendisini kabul etti." bilgisini verdiler.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmenin süresi ve içeriğine ilişkinse bilgi vermediler.

SİLAH ZORUYLA ANAYASAL DÜZENİ DEĞİŞTİRMEKTEN YARGILANDI

'Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek' suçundan idam cezasına çarptırılan ve daha sonra yapılan yasa değişikliği nedeniyle cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen İBDA-C örgütünün lideri Salih Mirzabeyoğlu (Gerçek adı Salih İzzet Erdiş), yeniden yargılanma talebi mahkeme tarafından kabul edildiği için hakkında tahliye kararı çıkmıştı. Mirzabeyoğlu, 22 Temmuz'da Bolu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edilmişti.

Ayrıca, hükümlü ve tutukluların ayaklanması ve kasten yangın çıkartma suçlarından yargılanan Mirzabeyoğlu için daha önce infazın durdurulması kararı alan Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Eylül'de infazın devamına karar vermişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul 28 Şubat Haliç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu Ankara amblemi, logosu mu değişecek, yeni logo ne olacak 2024?
500

Yorumlar (21)

kanuteMobil-ANDROID:

helal be sana Tayyip baba

51
15
yanıtYanıtla
illa şeriat.mobilWeb@haberler.com:

Tohumlar filizlendi..uyanis yakindir..gerici kemalist kafalarin tek tek patladigini gorecez..

45
20
yanıtYanıtla
ergunMobil-ANDROID:

türkiye cumhuriyeti nereye gidiyor.biz neyapıyoruz.allah sonumuzu hayır etsin

19
38
yanıtYanıtla
gece kusu:

Laik Demokrat Devleti yikmak isteyen bu zati Recep önce serbest birakip simdi ise Basdanismani yapar.

16
37
yanıtYanıtla
muko:

Bu adam din düşmanları yüzünden asılsız bir suçlamayla hiç bir eylemi yokken 16 yıl hapis yattı ateist beyinliler . Bu adam kadar boş yere hapis yatanı hatırlamıyorum ha birde bazı ülkücü mahkumlar vardı sanırım.

36
8
yanıtYanıtla
Ahmet ErdemmobilWeb@haberler.com:

Boyle adamlarin konferansinin dolu olmsina sasiriyorum

12
29
yanıtYanıtla
esbab:

bu zat ı muheterem kuranın ahlakıyla yaşamış, peygamberi taklid etmiş, yusuf gibi zindanlara atılmış bir zattır. . ayrıca telegrama maruz kalmış, eziyet çekmiş ama devletine küfretmemiştir. üstad bediüzzaman gibi. . bir reisi cumhurun bu zatın ayağına gitmesi müslümanca bir tavırdır. . gücünüze gitmesin ama bu zamanda hangi mert adam bu kadar cesaretle allahın kanunlarıyla yönetilmek ister ve sonucuna katlanır. . allah senden razı olsun büyük insan mirzabeyoğlu. .

30
10
yanıtYanıtla
yul:

bu adam laik demokratik dûzeni yikmak isteyen herkesle gôrûsûr nasil pkk li terôristlerlen pazarlik yapiyorsa simdi de dinci terôristlerlen de gôrûsebiliyor ortadoguda dincileri en bûyûk yardimi bu zat kendisi verdi sasilacak bir sey degil

8
29
yanıtYanıtla
şoparMobil-ANDROID:

pkk ya bir düşman da ha...

8
24
yanıtYanıtla
birab:

yapacak tabi. . haktan korkan hak yemez. . haktan allahtan korkmayan insan bile yer. . bu muhterem insan allahın kanunlarıyla yönetilmek istiyor. . pekii sen seytan kanunlarıyla mı yönetilmek istiyorsun. . ya müslümansın dinde laiklik yoktur. . ya da müslüman değilsin laik ol. . o zaman sana sözüm yok. . hak geldi. . batıl zail oldu

23
4
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title