Haberler

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan: "Bu Sistem Rol Model Olacak" - Burdur

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, "İnanıyorum ki bu sistem, sadece Türkiye'nin değil, Türkiye'nin komşularının, Türkiye'ye umut bağlamış ve Türkiye'deki liderliğin kendileri için anlam ifade ettiğine inanan nice Afrika, Orta Asya ve Latin Amerika ülkesinin bir tür rol modeli olacak.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, "İnanıyorum ki bu sistem, sadece Türkiye'nin değil, Türkiye'nin komşularının, Türkiye'ye umut bağlamış ve Türkiye'deki liderliğin kendileri için anlam ifade ettiğine inanan nice Afrika, Orta Asya ve Latin Amerika ülkesinin bir tür rol modeli olacak." dedi.

Gürcan, memleketi Burdur'da AK Parti Burdur İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programında yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

24 Haziran'da yapılacak seçim sürecinin bir düğün havasında geçtiğini belirten Gürcan, "Yeni bir dönem olacak. Çünkü 2017'de Türkiye karar verdi ve dedi ki 'Ben yeni bir yönetim modeli denemek istiyorum.' Geçtiğimiz diğer yönetim modelinden daha çok bizi şahlandıracak bir model. Bu model referandumla kabul edildi." diye konuştu.

Gürcan, yeni sistemin başarısının hayata geçirilmesiyle alakalı olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki bu sistem sadece Türkiye'yi değil, Türkiye'nin komşularının, Türkiye'ye umut bağlamış ve Türkiye'deki liderliğin kendileri için anlam ifade ettiğine inanan nice Afrika, Orta Asya ve Latin Amerika ülkesinin bir tür rol modeli olacak. Dolayısıyla ben bunun bu kadar dua alan bir ülkenin geleceğinin bir şahlanışı olduğuna inanıyorum. Bu şahlanışta ahlakı, erdemi, fazileti unutmamalıyız. Bu şahlanışta iradeden vazgeçmemeliyiz. Yani yapacağımız her neyse onu ertelemeksizin yapmak ve bunu yaparken de 'Dünya beşten büyüktür' derken nasıl cesur isek o cesaretle yolumuza devam etmeliyiz."

Programa, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, milletvekili adayları Yasin Uğur ve Emine Aktaş ile AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ayşen Gürcan Türkiye Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title