Haberler

Cumhur Başkanımız Abdullah Gül Ardahan'da

Güncelleme:

Gül, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, "Ardahan da olmaktan, sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum.'' dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, ziyaret- inceleme ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Ardahan da, Valilik binası önünde Ardahan Valisi Sayın Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili Sayın Orhan Atalay, CHP Ardahan Milletvekili Sayın Ensar Öğüt, Belediye Başkanımız Sayın Faruk Köksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, STK temsilcileri ve diğer görevliler tarafından karşılandıktan sonra, kendisini bekleyen Ardahanlı hemşerilerimizin arasına girdi ve vatandaşlarla kucaklaştı.

Gül, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, "Ardahan da olmaktan, Sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Birbirinden güzel bu pankartlar Ardahan'ı ifade ediyor. dedi

Açılan pankartları tek tek okuyan Cumhurbaşkanımız 'Güneşin Üşüdüğü Yer Ardahan', 'Karlı yaylaları çiçekli bahçeleri olan Ardahan'a Hoş geldiniz' vb yazıları okuduktan sonra hepsi birbirinden anlamlı ve güzel olduğunu ve hepsinin de gerçekleri yansıttığını ifade etti.

Konuşma sırasında sık sık vatandaşların sevgi dolu sloganlarına karşı Gül, "Hepinize sevgilerimi muhabbetlerimi sunuyorum. Bu gösterdiğiniz sevgiden dolayı bütün vatandaşlarıma sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz okullarda okutulan şiirlerde 'Edirne'den Ardahan'a kadar' bu güzel vatandan bahsederiz Türkiye'nin bu güzel vatanımızın serhat şehirlerinden birisi de Ardahan'dır sizlersiniz, sizler burayı bekliyorsunuz sizler bu toprakları şenlendiriyorsunuz. Bizlerin ve hepimizin bütün devlet, kamu, hükümetin, yerel yöneticilerin herkesin var oluşu sizlere hizmet etmek içindir. Sizlere, çocuklarımıza daha güzel gelecek daha güzel Ardahan bırakmak için çalışıyoruz "dedi.

Valilik ziyareti ardından, Ardahan Merkez Camii'nde Cuma namazı kılındı. Cuma namazı çıkışı vatandaşlarla tokalaşan Gül, Belediyemizi ziyaret etti. Belediye ziyareti sonrası özel bir restoran 'ta STK 'larla bir araya geldi.

Onuruna verilen yemekte şehrin önde gelenleri, şehit aileleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, "Farklılıklar olacaktır ama ülkeniz ve şehriniz için hep beraber dayanışma içinde çalışmak da bir sorumluluktur. Onun için herkes birbirini sevsin, saysın, birbirini anlamaya çalışsın ve şehrinizin gelişmesi, kalkınması için yöneticilerinizle el ele, omuz omuza olun

Gül, Ardahan'ın bir serhat şehri olduğunu ifade ederek, "Merkezden biraz uzak olunca, bazen gözden uzak olunca gönülden de uzak olunur diye hissiyat olur. Hâlbuki tam tersi, sınırları bekleyen, vatanın çerçevesini çizen illerdir, serhat şehirlerimiz. Dolayısıyla daima Ardahan gözümüzde çok önemlidir. Her zaman çok önemli bir yeri vardır serhat şehirlerimizin" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'dan da üniversiteyle ilgili olumlu bilgiler aldığını kaydederek, "Herhalde 10 yıl önce Ardahan'a üniversite açılacağını kimse düşünmezdi. Profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin gelip burada öğretim elemanı olarak çalışacağını kimse düşünmezdi. Burası bir bölge üniversitesi olma yolunda. Bütün bunlar, devletimizin, hükümetimizin gözünün burada olduğunu ve ihtiyaçların karşılanması için herkesin üzerine düşeni gece gündüz yaptığını da göstermektedir" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Tüketici haklarına değinerek yaptığı konuşmasında, hükümetin yeni bir tüketici haklarının korunmasına ilişkin kanunun geçen hafta meclise sunulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, yemeğin ardından, 25. Hudut Tugay Komutanlığını ziyaret etti. 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğg. Yüksel Durak tarafından tören bölüğüyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, şeref defterini imzaladı. Kendisine sunulan brifing sonrası bahçede fidan diken Cumhurbaşkanı Gül, temaslarını tamamlayarak Ardahan'dan kara yoluyla Kars'a gitti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdullah Gül Faruk Köksoy Orhan Atalay Ak Parti Güncel Haberler

title