Haberler

Çukurova Endüstri 77 Kapadokya'da Buluştu

Kapadokya’da bir araya gelen Çukurova Üniversitesi Endüstri 77 öğrencileri, Kapadokya’da buluştu.

Kapadokya'da bir araya gelen Çukurova Üniversitesi Endüstri 77 öğrencileri, Kapadokya'da buluştu.

Kapadokya Kartal Hotel'de gerçekleşen toplantı, Vahit Atlı, Fahri Özcan, Malik Akyıldız, Atilla Çüçen ve Ömer Fethi Gürer organizasyonu ile gerçekleşti. Gülşehir, Hacı Bektaş, Avanos, Ürgüp, Uçhisar, Kaymaklı, Göreme'yi içine alan gezi turu ile üç gün bölgede kalan Endüstri 77 öğrencileri yörenin tarihi dokusu ve el emeği ile yapılan ürünleri tanıdı.

Kapadokya yöresiyle ilgili araştırma yazıları ve kitapları olan Ömer Fethi Gürer, tur süresince rehberin yanı sıra bilgilendirmelerde bulundu. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak da görev yapmakta olan Gürer, gezi için şunları söyledi:

"Kimini 30 yıl sonra gördüğüm sınıf arkadaşlarımla geçen Kapadokya günleri yaşama yeniden başlarcasına güç verdi. Güzel olsa da zor yılları yeniden anmak ve kısa da olsa muhasebesini yapmak güzeldi. Yurt dışından gelen dostlarla aynı kentte yaşayıp da yaşamın akışı ile buluşamadıklarımızla geçen sohbet anları benzer özelliklerimizle biz bir dönem bu ülkeye daha çok güzellik katarız mücadelemizin ne kadar gerçekçi olduğunu da görmeme vesile oldu. Emeği geçenlere katılanlara teşekkür ediyorum."

Gezi düzenlenmesinde görev alan Vahit Atlı, gala gecesinde yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkür etti ve Endüstri 77 olarak geleneksel buluşmayı yaptıklarını belirtti ve Cengiz, İmalettin Durmaz ve Mehmet Çirkin'in vefatıyla aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Vahit Atlı, "Hepimiz bu birlikteliğin sona ermemesi için zamanı uzatmaya çalıştık. Dostlarla buluşmanın verdiği mutluluktan havalara uçtum diyebilirim. Son zamanlarda böyle mutlu olmamıştım. İyi ki varsınız. İyi ki sizleri tanımışız diyorum. Günümüz çağında dostluktan çok çıkarların önde olduğu bu zamanda bizlerin önemli işler yaptığını düşünüyorum. Siz altın yürekli insanlar sizleri çok seviyorum bu buluşmaya gelen gelemeyen tüm kardeşlerime kucak dolusu selamlarımı gönderiyorum. Buluşmada emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum" diye konuştu.

Toplantıya ABD, İngiltere, Kıbrıs'tan gelenler de oldu. Birlikte buluşma pastasını kesen ve eski dostlar şarkısını söylenerek, okul anıları yenilendi. Ülkenin farklı yerlerinden gelen Endüstri 77 mezunlarından katılanlar Vahit Atlı, Beyazıt İğde, Tahsin Yendim,İbrahim Er,Yusuf Yüksel Şentuğ,İsa Dönmez, Ahmet Koçkıran, Sıtkı Biçer,Nevin Ünal,Ömer Kurtcan, Ergin Özdilek, Adnan Uçar,Serhan Tanacı, Atilla Çüçen,Fahri Özcan,Osman Yarar,Naci Tanrısever, Ahmet Arslan, Önder Kaya,Ömer Fethi Gürer, Özcan Başçuhadar, Bali Sandal,Sezai Yeni,Taner Kanan, Tanel Kökdemir, Malik Akyıldız,Kenan Pamukçu, Metin Maralcan, Şeker Yılmaz,Ahmet Sinan,Akın Demirparmak, Ali Biricik, Aygün Doğan; Endüstri 77 eşleri ve çocuklarının da yer aldığı buluşma gelecek yılda Nisan ayında Denizli'de yapılması planlanan 10'uncu yıl buluşmasının Adana'da olması kararı alındı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi ömer fethi gürer fahri özcan Kapadokya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title