Haberler

"İmam hatip" sözlerinden sonra Cübbeli'den tartışılacak bir çıkış daha: İşçisi geçinemeyen patronun hayrı kabul olmaz

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde "Çocuklarınızı imam hatip lisesine ve ilahiyata göndereceğinize düz okullara gönderin" sözleriyle gündeme bomba gibi düşen Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'den dikkat çeken bir çıkış daha geldi. Hayrat ve cami yaptıran iş insanlarına tepki gösteren Ünlü, "Gidiyor cami yaptırıyor. Yapma o hayırları kardeşim. Cami dolu, çeşme dolu. İşçisi geçinemezken patronun hayrı kabul olmaz. Hükümetin mecbur ettiği ücretle geçinebilir mi işçi?" dedi.

Ahmet Hakan'ın programında, imam hatip liseleriyle ilgili yaptığı yorumla çok konuşulan Ahmet Mahmut Ünlü, "Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin" ifadelerini kullanmıştı.

"YANINDA ÇALIŞTIRDIĞI İŞÇİNİN ÜCRETİNİ VERMİYOR"

Bu sözlerin ardından Ünlü'den ezber bozan bir çıkış daha geldi. "İşçisi geçinemezken patronun hayrı kabul olmaz" diyen Ünlü, "Gidiyor cami yaptırıyor anamın hayratı için, gidiyor köprü yaptırıyor babamın hayratı için. Orada yanında çalıştırdığının ücretini vermiyor. Senin ananın babanın ruhuna hayrat gider mi kardeşim ya. Burada kul hakkı var. Önce işçinin teri kurumadan onu vereceksin. Sonra asgari ücret diyorlar, niye asgari ücretten veriyorsun kardeşim?" diye konuştu.

"YAPMA O HAYIRLARI KARDEŞİM"

Ünlü, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ben şu kadar veriyorum bu kadar veriyorum şöyle hayır yapıyorum böyle hayır yapıyorum diyenler var. Yapma o hayırları kardeşim. Bunu senin vermek mecburiyetinde olduğun asgari ücret 2400 lira ise ver ona 5 bin lira. Al de ki 2600 lira da benden. O 2600'ü de ananın babanın hayrına ruhlarına gönder.

"NASIL GEÇİNECEK KİRADAKİ?"

Cami dolu, çeşme dolu. Yanında çalıştırdığının hakkını veriyorum diyorsun. Hükümetin mecbur ettiği ücreti veriyorsun. Hükümetin mecbur ettiği ücretle geçinebilir mi işçi? 4 kişiyiz diyor demin haberlerde, 3 bin lirayla geçinmeye çalışıyor. Nasıl geçinecek kiradaki ya. Elektrik, su ve doğalgaz faturası derken kirayla birlikte zaten 2 bin lira gitti kafadan. Bodrumda otursan bin liradan aşağı ev kirası kalmadı. Nasıl bu insan 4 kişi geçinecek ya. Bu nasıl bir vicdansızlıktır. Ama maalesef Müslüman iş adamları namazlı abdestli efendiler senede 5 kere umreye gidiyorum diyor. Yatları var katları var. Kaç lira ücret veriyorsun diye sorunca asgari ücret diyorlar. El insaf, el vicdan ya."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

Hasan Muharrem Sunbul:

Bu konuda hakli

77
12
yanıtYanıtla
Fatih AKSUT:

Bence sen daha önce dinlememişsin. Hocanın yanlış konuştuğunu hiç duymadım ben.

70
17
yanıtYanıtla
ismail bey :

Hoca bu konuda haklı. Örneğin Kayseride hayrına cami veya okul yaptıran ( bunuda vergiden düşerler, masraf gösterirler oda ayrı bir konu ) bazı işverenler maalesef yanlarında çalışanlara bırakın fazlasını, asgari ücret bile vermezler...

66
2
yanıtYanıtla
Veysel :

Diyanetten bekleriz bu vaazları Sıkıyorsa cuma hutbesinde böyle vaaz versin hocalar...

42
1
yanıtYanıtla
Bay Che:

sendemi dondun rus duskunu capkin ?sag iktidarlar avanelerini zengin ederken gikiniz cikmiyordu simdi ucurum iyice artinca kendi cemaitiniz bile homurdayincami akliniza geldi vatandas

7
26
yanıtYanıtla
Kukari Badi:

İlk defa bu adamın söylediğine hak verdim. Patronlar işe giriş saatlerinde 5 dakika geç kalsan iş kanunlarından bahsederler ama fazla mesaili çalıştığında kanun tanımazlar. Yani bırak geçinip geçinememesini, mevcut haklar verilse dahi yeter.

30
3
yanıtYanıtla
Edip Sevük:

Terlik, macun, yanmaz kefen derken, Cübbeli de en sonunda doğru yolu buldu.

22
9
yanıtYanıtla
SADIK :

ADAM DOĞRU SÖYLÜYOR DAĞILIN BEYLER.....

27
1
yanıtYanıtla
Askin Gözyaşları:

zenginleri doyurmaktan fakirlere sıra gelmiyor bir türlü

26
2
yanıtYanıtla
uCube :

Neden tartışılsın ki, adam doğru söylüyor. Sen yanında çalıştırdığın kişinin parasını verme, git gösteriş olsun diye onu bunu yaptır ismini yazdır. Kul hakkı daha önemli diyor ve haklıda. ;))

25
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title