Haberler

Cübbeli Ahmet, Kadiri Tarikatı'na geçtiği haberlerini yalanladı

Güncelleme:

İsmailağa cemaatinin tanınan simalarından Ahmet Mahmut Ünlü'nün Kadiri tarikatına katıldığı öne sürüldü. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerinde "Elhamdülillah Cübbeli Hocamız da Kadiri Şeyhi oldu" ifadeleri yer alırken konuyla ilgili bir açıklama yapan Ünlü, "Ben Mahmud Efendi Hazretlerimize mürîd olma şerefini herşeye tercîh ettim ve ona mürîd olarak öleceğim İnşâallâh." dedi.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa cemaatinden Kadiri tarikatına geçtiği iddia edildi. Ünlü'nün 'şeyhlik' unvanı aldığı öne sürülen anlara ait görüntüler yayınlanırken konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İddiaları yalanlayan Ünlü, "Ben Mahmud Efendi Hazretlerimize mürîd olma şerefini her şeye tercîh ettim ve ona mürîd olarak öleceğim İnşâallâh. Kendilerine hiçbir hilâfet verilmeden şeyhlik uyduranları Allah rüsvay eylesin." ifadelerini kullandı.

ŞEYHLİK İCAZETİ ALDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa Cemaati'nde hoca olan Cübbeli Ahmet'in, Şeyh Ubeydullah El Kadiri'den 'Kadiri Tarikatı şeyhlik icazeti' aldığına dair görüntüler paylaşıldı. Şeyhlik icazet belgesinde Cübbeli Ahmet Hoca'nın ismi "Şeyh Ahmet Mahmut Yusuf el Mulaggabi Cübbeli el Kadiri" olarak yer aldı.

"ŞEYHLİK ALDIĞIM KÜLLİYEN YALAN"

Ünlü ise Kadiri tarikatına geçtiği iddialarını yalanlayarak bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Onlarda sırlı bir ismi azam duası var. O duada bana bir icazet verdiler. Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin özel ilhamatından dolayı olan bir icazet. Şeyhlik aldığım, hilafet aldığım külliyen yalan. Bunu istismar edenler olabilir. Rabbim benimle uğraşanların şerrinden beni kifayet eylesin. Benimle uğraşanların da müstehakı neyse onu versin.

"MAHMUD EFENDİ HAZRETLERİNE MÜRİD OLARAK ÖLECEĞİM"

Başka tarîkattan şeyhlik aldı diyenler şunu bilsin ki nice meşhûr ve büyük şeyhler halîfelik vermeye kalktılar ama ben Mahmud Efendi Hazretlerimize mürîd olma şerefini herşeye tercîh ettim ve ona mürîd olarak öleceğim İnşâallâh. Kendilerine hiçbir hilâfet verilmeden şeyhlik uyduranları Allah rüsvay eylesin."

Cübbeli Ahmet, Kadiri Tarikatı'na geçtiği haberlerini yalanladı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ahmet Mahmut Ünlü Ahmet Mahmut Mahmut Ünlü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title