Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, Mersin'de çeşitli kuruluşların temsilcileriyle ve basın mensuplarıyla görüştü Grup Üyesi İnanır."Biz barış elçisi olarak bu işe girdik."

- Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu, Mersin'de çeşitli kuruluşların temsilcileriyle ve basın mensuplarıyla görüştü

-Grup Üyesi İnanır: "Biz barış elçisi olarak bu işe girdik. Eğer bir ülkede sorunlar varsa ve o ülkenin sanatçısı bu sorunların kalkması için elini taşın altına koymuyorsa ben o sanatçıya sanatçı demem"

Grup Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki üyeler Hüseyin Yayman, Tarık Çelenk, Şükrü Karatepe, Kadir İnanır, Öztürk Türkdoğan ve Lale Mansur HiltonSA Oteli'nde toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Hisarcıklıoğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Mersin'deki toplantılarda yol gösterici fikir ve öneriler aldıklarını söyledi.

Bütün bölgelerden toplanan fikirleri hükümete rapor edeceklerini belirten Hisarcıklıoğlu, "Mersin aslında küçük bir Türkiye. Mersin'deki sorunları çözdüğümüzde Türkiye'deki sorunları da çok rahatlıkla çözebiliriz" dedi.

Grup üyesi Kadir İnanır da, iki aylık bir süreçte insanları dinlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bizler akil adam değiliz. Akil adam ayrıca ulema da demek değildir. Benim anlayışıma göre, akil adam, konusunda uzman adam demektir. Ben onu da reddediyorum. Biz barış elçisi olarak bu işe girdik. Eğer bir ülkede sorunlar varsa ve o ülkenin sanatçısı bu sorunların kalkması için elini taşın altına koymuyorsa ben o sanatçıya sanatçı demem. Böyle bir durum önerildiğinde ve özgür bırakıldığımızda ben sağlık şartlarım uygun olmamasına rağmen böyle bir kutsal görevden kaçamazdım. Toplumda böyle bir karakteri temsil ediyorum. Üzülmedim mi? Üzüldüm. Ama o iki ay boyunca hep barış dilini kullandık ama bizim görevimiz bitti. Bundan sonra dilimizi değiştireceğiz, eğer sataşan olursa. Umuyorum ki olmaz. Bu süreç bitmez. Ülkemizin şartlarını biliyorsunuz."

Grup üyesi Tarık Çelenk ise sürecin sadece "PKK, Kürt, silahların bırakılması meselesi" diye algılanmasının yanlış olduğunu ifade etti. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Kadir İnanır Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title