Haberler

Çözüm Süreci

Güncelleme:

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, terör örgütü üyelerinin ülke dışına çekilmelerine ilişkin yaşanacak provokasyonlar konusunda hükümeti uyardı.

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk, terör örgütü üyelerinin ülke dışına çekilmelerine ilişkin, "Hükümete çağrımız, herhangi bir provokasyona meydan vermeden, bunun tedbirlerini alarak çekilme sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır" dedi.

Çözüm sürecini anlatmak ve sürece halkın katılımını sağlamak amacıyla BDP tarafından Van'ın Özalp ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Tuğluk, Kürt sorununun demokratik zeminde çözümü konusunda tarihi bir süreçten geçildiğini belirterek, Abdullah Öcalan'ın barış mesajlarının ardından terör örgütünün elindeki kamu görevlilerini serbest bıraktığını anımsattı.

Tuğluk, terör örgütü üyelerinin sınır dışına çekilmeleri yönündeki kararın yarından itibaren uygulanacağını vurgulayarak, bu kararın tarihi ve önemli bir karar olduğunu ifade etti.

Çekilme sürecinde halkın daha duyarlı olması gerektiğini kaydeden Tuğluk,

"Hükümete çağrımız, herhangi bir provokasyona meydan vermeden, bunun tedbirlerini alarak çekilme sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasıdır. Kürt sorununun çözülmesi için adımların atılması gerekiyor" dedi.

Tuğluk, Kürt sorununun, demokrasi, statü, özgür yaşam ve anayasal hakları kazanma sorunu olduğuna değinerek, sorunun çözülmesi için anayasal adımlara, seçim barajının indirilmesine, siyasi partiler kanununun değiştirilmesine ve Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırılmasına ihtiyaç olduğunu öne sürdü.

-Ahmet Türk-

Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk ise hiçbir halkın düşmanı olmadıklarını ve onlarla bir pazarlık yapmadıklarını dile getirdi.

"Biz, haklarımızı, özgürlüklerimizi istiyoruz" diyen Türk, bu süreçle demokratik bir Türkiye ve demokratik bir Ortadoğu yaratılabileceğini bildirdi.

Ülkede yeni bir sürecin başladığına ve sorumluluğun siyasetçilerin, halkın omuzlarında olduğuna işaret eden Türk, bundan sonrası için talep edilen haklara sahip çıkarak özgürlüklere kavuşabileceklerini, rehavete kapılıp her şeyi devlete bırakmaları durumunda ise tarihin kendilerini affetmeyeceğini sözlerine ekledi.

Mitingin ardından Saray ilçesine giden Tuğluk ve Türk, ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. - VAN

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Öcalan Ahmet Türk Özalp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title