Haberler

Coşkun: Şiddet Ortadan Kaldırılsın

Güncelleme:

Eğitim bir Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, kentte iki öğretmenin öğrenci velisi tarafından saldırıya uğramış olayını kınadı.

Şanlıurfa'daki Hatice Gelener İlkokulu'nda iki öğretmenin saldırıya uğramasıyla ilgili değerlendirme yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor" diye konuştu.

Memur-Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Şanlıurfa Şubesi yaptığı bir basın açıklamasıyla Hatice Gelener İlkokulunda Müdür Yardımcısı ve bir öğretmene karşı yapılan saldırıyı kınayarak, eğitimcilere yapılan saldırıların cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

Konuyla ilgili sendika binasında bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "İlimiz Haliliye ilçesi Hatice Gelener İlkokulunda öğrenci velilerin saldırısına uğrayan Müdür Yardımcısı Murat Burhan Kaya ve Sınıf Öğretmeni Mustafa Abuzer Bayındır'a geçmiş olsun diyor öğretmenlere yönelik yapılan bu tür saldırıların bizleri üzdüğünü belirtmek istiyorum" dedi.

Saldırıya uğrayan bu öğretmenlerin içine düşürüldüğü durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Coşkun, "Öğretmene saldıranlar bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar" ifadelerini kullandı.

COŞKUN: DARP OLAYLARI ARTTIYOR

Gerekli tedbirin alınmaması halinde, bu menfur saldırılar ilk olmadığı gibi sonda olmayacağını hatırlatarak, gereğinin yapılması noktasında tüm yetkilileri göreve çağıran Coşkun, "Özellikle ilimizde öğretmene yapılan darp olaylarının çoğalması, bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun karşısında durmak hepimizin görevi olduğunu belirtmek istiyoruz" diye konuştu. Sorunun sadece emniyet tedbirleri yönünden ele alınmaması gerektiğini vurgulayan Coşkun, "Şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak uygulamalara ağırlık verilmelidir. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor" diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: "Herkes şunu bilmelidir ki, öğretmen asla sahipsiz değildir. Bu duygularla Müdür Yardımcısı Murat Burhan Kaya ve Mustafa Abuzer Bayındıröğretmenimize yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, her türlü adli ve idari soruşturmanın takipçisi olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Öğretmenlere yönelik şiddetin artık son olmasını istiyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Eğitim Bir Sen İbrahim Coşkun Burhan Kaya Memur Sen Eğitim Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title