Haberler

Çorum Chp Genel Başkan Yardımcısı Erbatur: Valiler Ak Parti İl Başkanı Gibi Davranıyor

Çorum'da İzlenimlerde Bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, Valilerin AK Parti'nin İl Başkanı Gibi Davrandıklarını Söyledi.

ÇORUM'da izlenimlerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, Valilerin AK Parti'nin il başkanı gibi davrandıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nevin Gaye Erbatur, referandum ile ilgili çalışmalar yapmak üzere geldiği Çorum'da Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret etti. Kent hakkında bilgi alan Prof. Dr. Erbatur, burada yaptığı açıklamada valilerin AK Parti il başkanı gibi davrandıklarını ileri sürdü. Erbatur, "Valiler AK Parti il başkanı gibi davranıyor. Zaten sorun da buradan kaynaklanıyor. Kendi bölgesinin sorunlarını düşünmeliler. Ama yaşananlar ortada. Valinin siyasetten uzak olması lazım. Valinin o bölgenin temsilsi olarak, o bölgenin sorunları ile yakından ilgilenmesi lazım. Sayın Başbakan da 'Benim Valim' diyor. Siyasetten uzaklaşırsa, hakikaten devleti temsil eden valiler olursa bölgelerinin sorunlarıyla uğraşabilirler" dedi. Anayasa değişikliğinin insanların yaşamında bir değişiklik yapmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Nevin Gaye Erbatur, "Bu anayasa değişikliği 12 Eylül Anayasasını değiştirmediği gibi bizim yaşamımızda da hiçbir önemli değişikliğe sebep olmuyor. Bu anayasa değişikliği Sayın Başbakan için, Onun arkadaşları için bir koruma zırhı oluşturmak için yapılan değişikliktir" diye konuştu. Erbatur, daha sonra bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile toplantı yaparak 12 Eylül'de ki referandumda Hayır oyu atmalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title