Haberler

ÇOMÜ'den Eski Bakan Hasan Celal Güzel'e Fahri Doktora

Güncelleme:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Devlet eski Bakanı Hasan Celal Güzel'e Türk tarihi ile ilgili araştırmalara sağladığı katkıları nedeniyle fahri doktora unvanı verdi.

Devlet eski bakanlarından Hasan Celal Güzel'e Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Türk tarihi ile ilgili araştırmalara sağladığı katkıları nedeniyle fahri doktora unvanı verdi.

ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi'nin önerisi ve Senato'nun aldığı kararla Devlet eski bakanlarından Hasan Celal Güzel'e; yürüttüğü bilimsel projelerle Türk tarihi araştırmaları alanında literatüre katkıları, her biri müracaat eseri niteliğinde olan geniş bir külliyat kazandırması, devlet adamı olarak ülkeye yaptığı hizmetler ile görevini yaparken gösterdiği üstün gayret, ahlak, dürüstlük ve fedakarlıklar nedeniyle fahri doktora unvanı verilmesi uygun bulundu. Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

SÜPER KAHRAMAN

Törende yaptığı konuşmada, Hasan Celal Güzel gibi kişilerin çok özel insanlar olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner şunları söyledi:

"Biz çocuklarımıza kahraman olarak daha ziyade Süpermenler, örümcek adamlar gibi fevkalade fiziksel özellikleri olan yaratıkları gösteriyoruz. Fakat özellikle yaşarken fark etmediğimiz bazı isimler var ki, bunlar Süpermenler, örümcek adamlar gibi toplumsal kahramanlar. Hasan Celal Güzel de benim için böyle bir kahraman. Sosyal, içtimai ve eğitim hayatımızın Süpermenlerinden bir tanesi. Siyaseti bıraktıktan sonra da özellikle yayıncılık, bilim alanında yapmış oldukları beni çok etkiliyor. Ümit ediyorum ki, onun yaptıklarını, enerjisini içimizden bir kişinin bile yakalaması ülke için çok önemli."  DOKTORA BERAATI VE ÜNİVERSİTE KİMLİĞİ VERİLDİ

Daha sonra alkışlar eşliğinde sahneye davet edilen Hasan Celal Güzel'e akademik kıyafeti Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Prof. Dr. Mustafa Saçar ve Prof. Dr. Feyzi Uğur giydirdi. Doktora beraatı ve üniversite kimliği verildi.

Kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Güzel, "İnsanlar takdir edilmeyi hep arar, bekler. Her ne kadar inanan insanlar Cenab-ı Hak'ın takdirine mazhar olmaya çok daha fazla değer verse de, insanların bu bir bakıma zaafıdır ama bir bakıma da teşvik unsurudur. Şimdiye kadar çok ödüller, plaketler aldım. Biliyorsunuz bu Evren Paşa'dan sonra adeta mecburiyet haline gelmişti. Ama bu kadar beni heyecanlandıran, onurlandıran ve motive eden bir başka herhangi olay olmamıştı" dedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hasan Celal Güzel Sedat Laçiner Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title