Haberler

ÇOMÜ'de Depremde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Anısına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Güncelleme:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrenciler anısına hatıra ormanı oluşturuldu. Rektör Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, depremin etkilerini hatırlattı ve afet eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden öğrenciler anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, büyük bir deprem faciası yaşandığını, 11 ilin etkilendiğini hatırlattı.

Hayatın doğal akışını da etkileyen afetin ilk anından itibaren hızlı bir şekilde ÇOMÜ'nün farklı birimlerinin reaksiyon gösterdiğini aktaran Erenoğlu, "O dönemki sosyal sorumluluk projeleri koordinatörlüğümüz hızlı bir şekilde hem öğrencilerimizle hem de idari ve akademik personelimizle birlikte organize olarak bir yardım kampanyası sürecini başlattı. Biz bu süreçte 13 öğrencimizi depremde kaybettik. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Erenoğlu, farkındalık oluşturmak için depremde hayatını kaybeden öğrenciler anısına hatıra ormanı oluşturduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Deprem konusunu böyle diri tutmamız gerekiyor. Çünkü bir depremi yaşayıp o depremin sönümlenmesi en azından hafızalarda kalması çok önemli ve bu durum ülkemizdeki deprem gerçeğini ne yazık ki ortadan kaldırmıyor. Her şeyden önce bence en önemlisi afet eğitimi. Nasıl ki Japonya'da ilköğretim çağından önce başlıyorsa bizlerde de bu afet eğitimine çeşitli platformlarda önem vermeliyiz. Biz üniversite olarak afet eğitimi konusunda da diğer alanlarda olduğu gibi çalışmamızı sürdürüyoruz. Yeni dönemde özellikle afet konusuna daha yoğunluk göstereceğiz."

Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Törene STK temsilcileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kahramanmaraş Rektör Deprem Doğa Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title