Haberler

Keles kirazında sezonun son hasadı! Tarlada kilosu 50 liradan satılıyor

Güncelleme:

Bursa'nın coğrafi işaretli Keles kirazında sezonun son hasadı yapıldı. Bu sezon etkili olan yağışlı havalar nedeniyle bolluk yaşanırken, kirazın kilosu tarlada 50 liraya satılıyor.

Bursa'da bu yıl coğrafi işaret alan Keles kirazında sezonun son hasadı yapıldı. 1050 rakımda bulunan ilçede sezonun büyük bir kısmı yağışlı geçerken, hasat döneminde geçen yıllara oranla yüzde 50 daha fazla verim alan çiftçilerin yüzü güldü. Bolluk görülen kirazın kilogramı 50 liradan tarladan alınıyor.

Keles kirazında sezonun son hasadı! Tarlada kilosu 50 liradan satılıyor

"20 YILDIR İLK DEFA BU KADAR VERİM ALDIK"

22 yıllık çiftçilik hayatında ilk kez bu kadar bolluk gördüğünü belirten Kemal Yağcı, "22 yıldır çiftçilikle uğraşıyorum. Kendi tarlamıza ekiyoruz. 20 yıldır ilk defa bu kadar verim aldık. Çok güzel kiraz oldu bu sene. Önceki yıllar 8 ila 10 ton arasında kiraz oluyordu, bu yıl ise 20 ton kiraz aldık. Daha önceleri ihracat yapıp Avrupa ülkelerine gönderiyorduk, bu yıl iç pazara gönderiyoruz. Bu yıl kilosunu tarladan 50 liraya veriyoruz. Yağışlı geçen havaların bize çok faydası oldu. Kiraz yağmuru sever ama bu yıl çok yağmur yağdı. Bizim kirazımız meşhurdur, coğrafi işaret de aldık. Kirazımızın tescillenmesinden dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Keles kirazında sezonun son hasadı! Tarlada kilosu 50 liradan satılıyor

"BİZİM KİRAZIMIZIN ÖZELLİĞİ GEÇ OLMASI"

Kirazlara kendi çocuğu gibi baktığını söyleyen Azime Yağcı, "Sezon güzel geçti, yalnız biraz maliyette sorunlar oldu. 20 yıldır kiraz işi ile uğraşıyoruz. Genelde hep tarladayız. Kirazlarımızı çocuğumuz gibi büyüttük. İşçilerimizle beraber topluyoruz. Sabah 8 gibi buraya geliyorlar kahvaltı yapıyoruz. Akşam saat 17.00'da paydos ediyoruz. Bizim kirazımızın özelliği geç olması. Herkesin tarlasından hasat edildikten sonra biz de hasada başlayabiliyoruz. Bu yıl kirazımız çok güzel oldu. 10 tonun üzerine çıkamıyorduk bu yıl 20 ton ürün aldık" dedi.

Keles kirazında sezonun son hasadı! Tarlada kilosu 50 liradan satılıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bursa Keles Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

hüseyin akgül:

tarlada 50 tl ise bize gelene kadar 100 tl olur o zaman

8
0
yanıtYanıtla
Emre Guler:

son mazot zamlarından sonra 100 tl bulursan öp başına koy

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title