Haberler

Çocukları Dağa Kaçırılan Aileler Hak-Par'ı Ziyaret Etti

Çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemlerini sürdüren Diyarbakırlı aileler, Ankara’da Halk ve Özgürlük Patisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay ile bir araya geldi.

Çocukları PKK tarafından dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemlerini sürdüren Diyarbakırlı aileler, Ankara'da Halk ve Özgürlük Patisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay ile bir araya geldi.

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Ankara'ya geldi. Aileler ikinci günde HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay ile bir araya geldi.

HAK-PAR Genel Başkanı Burkay, eylemlerinin son derece saygın ve çocuklara sahip çıkıldığını söyleyerek, "Sizin eyleminiz son derece saygın. Başından beri biz buna destek verdik. Çocuklarınıza sahip çıktınız. Bu 30 yıla aşkın çatışma döneminde ilktir. Siz büyük bir şeyi başardınız. Bizzat bizim insanlarımızın, dağa giden insanlarımızın, annelerinin ve babalarının artık dur demesi gerekiyordu. Biz biliyoruz insanlar neden dağa gider. Gençler, çocuklar neden hayatlarını ortaya koyarlar bunu biliyoruz. Büyükler sorunlarını çözemedikleri için onun çocuklar gidiyorlar kurban oluyorlar. Bu sorunları çözmek büyüklere düşüyor. Bu memlekette ister Kürt olsun, ister Türk olsun bu sorunun çözümü için hepimize görev düşüyor. Maalesef ülkeyi yönetenler bunu başaramadılar. Sorunları özemediler. Şunu gördük. 30 yıllık bir çatışma döneminden sonra şiddetle, çatışmayla sorunlar çözülmüyor. 50 bin insanımızı kurban verdik. Köylerimizi yandı, yıkıldı ve boşaltıldı. Milyonlarca insanımız sürgün yollarına düştü. Ben kendimde 30 yıl sürgün hayatı yaşadım. Cezaevlerine girdim çıktım. Sonunda şu noktaya geldik şiddetle, savaşla bu sorun çözülmüyor" dedi.

Barış ve çözüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Siyasetçilerde bunun fark etmeye başladı. Bu savaşta taraf olan PKK yönetenlerde bunun farkına vardı. Zaman zaman ateş kesildi, çatışmalar durdu. 2 yıldan bu yana silahlar susmuş bu güzel bir şey. Barış ve çözüm sürecini yaşıyoruz. PKK silahlı güçlerini sınır dışına götürecekti ve sonra tümden silahları bırakacaktı. Aynı zaman da hükümet Kürt sorunun çözümü için gerekli adımları atacaktı. Ne yazık ki PKK silahlı güçlerin tamamını sınır diğer tarafına götürmedi. Tam tersine yeni yeni gençler, çocuklar dağa gidiyor. Madem anladık şiddetle sorun çözülmüyor. Yolu açalım dağdaki gençler insin. Yeniden kan dökülmesin. Bu gençler gelsinler okusunlar, iş kursunlar serbestçe siyaset yapsınlar bunu istiyoruz. Bu nedenle sizin eyleminiz çok önemli. Siz çocuklarınıza sahip çıktınız."

PKK tarafından dağa kaçırılan kardeşinin geri dönmesini isteyen Adile Aksoy, "Acılı bir annenin ne siyasi bir görüşü olabilir ne de bir ideolojisi olabilir. Herkes üzerine düşeni yapsın bu tür söyleşilerde bulunmasınlar. Doğru bir adım attık. Bu süreçte bizler birer hakemiz. Herkesten de destek bekliyoruz. Biz siyaset yapmayız. Kardeşim yok 4 aydır haber alamıyoruz. Kardeşimin gelmesini istiyorum" diye konuştu.

Kardeşi PKK tarafından dağa kaçırılan Erhan Eren ise, "Kürt halkı olarak yıkılmamız değil birleşmemiz lazım. Sorunların çözümü dağlar değildir. Barış sürecinde tek bir insan ölmemişse, bunun yeri artık siyasetse bunu gençler burada yaparlar. Kürt halkına bir faydası olmaz silahların" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Burkay Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title