Haberler

Çocuklara "İstismardan Korunma Yolları ve Hakları" Tiyatro Oyunuyla Anlatılıyor

Mersin Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, çocuklara cinsel istismardan korunma yollarını ve haklarını, ‘Sihirli Küre’ adlı tiyatro oyunu ile anlattı.

Mersin Barosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, çocuklara cinsel istismardan korunma yollarını ve haklarını, 'Sihirli Küre' adlı tiyatro oyunu ile anlattı.

Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Sihirli Küre' adlı çocuk oyununu, önceki dönem Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Gazi Özdemir, baro yönetim kurulu üyeleri, Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Oğuzhan Tülücü, öğrenciler ve öğretmenler izledi. Dünyada ve ülkemizde önemli bir konu olan çocuklara yönelik cinsel istismar ve istismardan korunma yolları ile çocuk haklarının anlatıldığı, Melih Öztürk'ün yazdığı ve yönettiği Sihirli Küre adlı çocuk oyunu, Mersin Barosu'na kayıtlı avukatlar Ahmet Paket, Tülay Sevgi Can, Goncagül Kandemir, Ezgi Çakır, Seher Özkan Dinç, İlayda Kaya, Sinem Şimşek, Ayşemsu Kaya, Zeynep Can, Burak Arkalı, Serhat Eser, Kader Mağrur, Burcu Eser, Kamil Ekinci, Burcu Kılıç, Ahmet Aydemir ve Elif Kurt tarafından sahnelendi.

Projenin gerçekleşmesine öncülük eden önceki dönem Mersin Barosu Başkanı Ali Er, "Bu proje ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye'de ilk defa çocukların istismardan korunmaları için bilinçlenmelerini sağlayacak ve çocuk haklarını anlatan bir tiyatro oyunu kaleme alındı. Bu proje Türkiye'de ilk ve tek tiyatro oyunu olma özelliği taşıyor. Senaryosu psikiyatri Prof. Dr. Fevziye Toros tarafından incelenip onay almış olan Sihirli Küre adlı tiyatro oyunu ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın istismardan korunma yönünde bilinçlenmeleri, toplumda bu konuda farkındalık yaratılması ve çocuklara hukuk kuralları ile tanınmış olan çocuk haklarının anlatılması, öğretilmesi amaçlanmakta olup, oyun ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf çocuklarına sahnelenecektir. Bu tiyatroyu Mersin ili ve ilçelerinde periyodik olarak sahnelenecek olup, izlemeyen hiçbir çocuk kalmayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Er, emeği geçenlere plaket verdi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ali Er Küre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title