Haberler

Çocuklar Yalvaç Ağabeyleriyle Buluştu

Güncelleme:

Çocuk edebiyatının dünyaca ünlü yazarı Yalvaç Ural, Kocaeli Kitap Fuarı'nda keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 7. Kocaeli Kitap Fuarı, beşinci gününde çocukların Yalvaç ağabeyi olarak tanınan çocuk edebiyatının önemli isimlerinden Yalvaç Ural'ı ağırladı. Ural, çocuklarla bol oyunlu güzel bir söyleşi gerçekleştirdi.

BAŞPARMAK ÇOCUKLARI

Çocuk edebiyatındaki çalışmaları ile dünya edebiyat tarihine adını yazdıran isimlerden biri olan gazeteci-yazar Yalvaç Ural, Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nda çocuk okurlarıyla bir araya geldi.

Ural, Yahya Kaptan Konferans Salonu'nda çocuklarla "Başparmak Çocukları" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

EĞLENDİRİRKEN ÖĞRETEN OYUNLAR

Programını çocuklarla soru-cevap şeklinde sürdüren Yalvaç Ural'ın ilk oyunu, organ isimleriyle ilgili oldu. Çocuklara beden dillerini de kullanarak organlarını göstermelerini isteyen Ural, bu bilgilerin hayatı önem taşıdığını vurguladı. Bilmeceler soran Yalvaç Ural, çocuklardan da Nasrettin Hoca fıkraları dinledi. Programın son oyunu ise çocuklarla kelime oyunu oynamak oldu. Ural çocuklardan söylediği kelimenin zıddını söylemelerini istedi. Çocuklar, söyleşide hem eğlenirken, hem de yararlı bilgiler öğrendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yalvaç Ural Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title