Haberler

Çocuklar, Kızılderili Sanatını Keşfe Çıkıyor

Güncelleme:

İstinyePark; 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan atölyelerde, çocukları Amerika yerlileri olarak da bilinen Kızılderililerin sanatında eşsiz bir örnek olan totem süsleme ile buluşturuyor.

Lüks alışverişin gözdesi İstinyePark, klasik sanattan moderne, modern sanattan çağdaşa, Batılı ressamlardan Türk ressamlarına üç yıl süren yolculuğun ardından Güzel Sanatlar Parkı'nda binlerce yıl öncesine giderek "Sanatın Doğduğu Günlere Yolculuk" konsepti ile dünyanın farklı coğrafyalarını ve kültürlerini keşfetmeye hazırlanıyor.

Etkinlikler dizisi kapsamında 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ilk atölyede çocuklar, Amerika yerlileri olarak da bilinen Kızılderililerin totem süsleme sanatını deneyimleyecek. Etkinliğe katılan çocuklara, ağaçların gövdelerinin, dallarından arındırılmasıyla elde edilen totem direklerine Kızılderililerin sembollerini yansıtan desenleri süslemeleriyle ortaya çıkan farklı bir kültürü keşfetme ve yeniden yorumlama fırsatı sunulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title