Haberler

Çocuklar Fuarda Doyasıya Eğlendi

Güncelleme:

Dört gün süren Kocaeli Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nı ziyaret eden 127 bin kişi unutamayacakları bir 23 Nisan yaşadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kocaeli Çocuk, Eğitim ve Eğlence Fuarı sona erdi. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde yapılan fuarı dört günde 127 bin kişi ziyaret etti. Çocukların doyasıya eğlendiği fuarda anne ve babalar da çocukluk günlerine döndü. 23 Nisan coşkusunun doyasıya yaşandığı fuarda çok sayıda aktiviteye katılan çocuklar gönüllerince eğlendi.

ONLARCA ÜCRETSİZ AKTİVİTE

41 ülkeden gelen 1000 çocukla birlikte Fuar Merkezi'ndeki etkinliklere katılan Kocaelili çocuklar, kukla gösterisinden Hacivat Karagöze, robot adamdan palyaçolara ve stantlara kadar birçok aktiviteye ücretsiz katıldı. Osmanlı Macunu, Mısır ve Pamuk Şekeri ikramının da yapıldığı fuarda çocuklara uçurtma hediye edilirken çocukların yüzleri kelebek, uğur böceği gibi figürlerle boyandı.

DÖRT GÜNDE 127 BİN ZİYARETÇİ

Caillou ve Arkadaşları Müzikal Show, Tarçın ve Arkadaşları Animasyonu, Model Konseri ve Çin Masalı gibi gösterilerin de yer aldığı fuarı dört günde 127 bin Kocaelili ziyaret etti. Çocuklarını getiren ailelerin de çocuklar gibi eğlendiği Çocuk Fuarı'nda her stant çocuklara farklı dünyaların kapılarını aralandı.

ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILDI

TEMA ve TÜPRAŞ çocuklara ücretsiz fidan dağıtırken kukla, cam üfleme, bez bebek gibi stantlarda çocuklar ustaların ellerinde bu eserlerin nasıl şekillendiğini öğrendi. Dünya çocuklarının ülkelerinden getirilen oyuncak müzesi de yoğun ilgi gören stantların başında geldi.

BAKAN ŞAHİN KATILDI

20 Nisan Cuma günü açılan fuarda ilk gün Pembe Mezarlık ve Değmezsin Ellerimiz şarkılarıyla tanınan Model grubu konser verdi. 21 Nisan Cumartesi günü ise çocuklar tarafından yapılan oylama sonucu belirlenen Çocuk Yüzlü Ödüller Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla sahiplerine takdim edildi. Programa Bakan Şahin'in yanı sıra Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Sibel Gönül ve Mehmet Ali Okur, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli katıldı. Ülke gruplarının gösterilerini sunduğu gala programıyla devam eden etkinlikle kapsamında aynı gün akşam dünyaca ünlü Çin Masalı grubu inanılması güç hareketleri başarıyla gerçekleştirdi.

1. MECLİS VE ANITKABİR ZİYARETİ

22 Nisan Pazar günü ise Caillou ve Arkadaşları Müzikal Show binlerce Kocaeliliye eğlenceli dakikalar yaşattı. Fuarda etkinlikler devam ederken dünya çocuklarından oluşan gruplar da Ankara'ya gitti. 1. Meclis'te yeni anayasaya evet oyu veren dünya çocukları Anıtkabir'i ve Keçiören'de bulunan Deniz Dünyası'nı ziyaret etti. Fuar'ın son günün de ise Tarçın ve Arkadaşları Animasyonu Kocaelililerle bir araya geldi. Alanda diğer etkinlikler de devam ederken Robinson Dans Öğreniyor çocuk oyunu da büyük salonda sahnelendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin 23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title