Haberler

Çocuklar En Sevdikleri Yazar Ural'la Buluştu

Güncelleme:

6. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yazarlar geçidinde bu kez Yalvaç Ural yerini aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin altıncısını düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı'nda yazarlar geçidi devam ediyor. Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarının dördüncü gününde çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Yalvaç Ural çocuk okurlarıyla buluştu.

EĞLENCELİ ÖĞRENME METODU

Konuşmasına başlarken dinleyici kitlesi olan çocuklardan göz temasıyla iletişim kurmak istediğini söyleyen Ural, söyleşisini oyunlar üzerine kurdu. Sahneye davet ettiği çocuklarla farklı konularda oyun oynadı. Ural çocuklardan derslerinde nasıl parmak kaldırdıklarını göstermelerini istedi. Çocukların parmak kaldırma şekillerine göre de değerlendirmede bulundu. Ural sorduğu sorulara çocukların verdiği eksik ya da yanlış cevapları düzelterek, eğlenceli bir şekilde doğru bilgiyi öğrenmelerini sağladı.

BİR ANISINI PAYLAŞTI

Küçük bir kasabada oturduğunu annesinin kendi öğretmeni olduğunu söyleyen Ural, her öğlen bir arkadaşının evine yemek yemeye gittiğini söyledi. Gittiği öğlen yemeklerinde sevmediği yemekler olabildiğini de kaydeden Ural, çocuklara sevmediği yemekleri sordu. Ural, "Annem öğretmen olduğu için çocuklar karşısında çok ciddi dururdu. Annem de bir gün öğlen yemeğinde türlü yapmış. Arkadaşlarım türlünün içindeki farklı sebzeleri birbirinin tabağına vermeye başladı. Herkes patatese çatalını batırdı. Annem de dedi ki bu kadar patates yersen patates kafa olursun" dedi.

SAĞLIKSIZ BİR NESİL

Çocukların sağlıksız beslendiğine de vurgu yapan Ural, "Çocuklar cips türü yiyecekler yediği için aklında bilgileri tutamıyor. Sağlıklı büyümüyor" dedi. Çocuklarla bu konuyla ilgili de bir oyun oynayan Ural, çocuklara günde kaç cips yediklerini sordu. Çocukların günde bir ya da iki cips yediklerini söylemeleri üzerine Ural, sağlıksız bir neslin yetiştiğini kaydetti. Ural, söyleşini çocukların da ilgisini çeken farklı oyunlarla sürdürdü.

YALVAÇ URAL KİMDİR?

Türk gazeteci, yazar. Özellikle çocuk edebiyatı alanında yapıtlar vermiştir.1945 yılında Konya'da memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi ilkokul öğretmeni, babası ise Toprak Mahsulleri Ofisi'nde eksper müdürü idi. Lise yıllarında müzik ve edebiyata ilgi duydu.Yalvaç Ural, liseden sonra gazeteciliği meslek olarak seçti ve Milliyet Gazetesi'nde editör olarak çalışmaya başladı. 23 yılda 25 çocuk dergisi yayımladı. Yurtdışında yayımlanan Türkçe dergilere katkıda bulundu. 65 çocuk kitabı yayımlayan Yalvaç Ural, yetişkinler için dört kitap ve bir şiir kitabı yayımlamıştır. Çocuk edebiyatındaki çalışmaları ile yurtdışında da ünlenen Yalvaç Ural, Hollanda'daki 5. Uluslararası Çocuk şiir Festivali'nde, "Armonikanın Şairi", "Dünya Çocuk şiirinin şampiyonu" diye adlandırılmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yalvaç Ural Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title