Haberler

Çocuk Hakları Mardin’de Masaya Yatırıldı.

Güncelleme:

Dr. Cüneyt Yüksel'in Türkiye Çocuk Zirvesi Ve Mardin Valiliği İle Birlikte Düzenlemiş Olduğu Birleşmiş Milletler Dünya Çocuk Hakları Günü Ve Çocuk Hakları Sözleşmesinin Ülkemizde Yürürlüğe Girişinin 15.Yılı Kutlama Toplantısı Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi.

AK Parti Mardin Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı dr. Cüneyt yüksel'in türkiye çocuk zirvesi ve mardin valiliği ile birlikte düzenlemiş olduğu birleşmiş milletler dünya çocuk hakları günü ve çocuk hakları sözleşmesinin ülkemizde yürürlüğe girişinin 15.yılı kutlama toplantısı mardin artuklu üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarını Türkiye Çocuk Zirvesi Genel Sekreteri Ebrize Çeltikçi, . Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, Mardin Milletvekili Y. Doç. Cüneyt Yüksel ve Mardin Valisi Hasan Duruer yaptı.

Toplantıya siyaset, iş dünyası ve akademiden pek çok isim panelist olarak katıldı.

2 oturumda gerçekleşen toplantıda 1993'ten Bugüne Yapılanlar, yapılamayanlar ve Yapılması gerekenler ile Çocuk ve Hakları ile ilgili Parti Program ve Politikaları masaya yatırıldı.

Toplantıda, "Biz Geleceğimiz Çocuklarımızda, gençlerimizde görüyoruz" diyerek çocuklara verdiği önemi vurgulayan Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin'de çocukların ve gençlerin eğitimine yönelik ciddi çalışmalar içinde olduklarını söyledi.

Türkiye Çocuk Zirvesi Kurucusu ve Genel Sekreteri Ebrize Çeltikçi, 17 yıl önce başlattıkları çocuk hakları mücadelesiyle, Türkiye'nin BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni 15 yıl önce kabul ettiğini ama halen uygulamada sorunlar yaşandığını belirtti. Ebrize Çeltikçi, en büyük hayalinin, bir gün kendisinin de doğum yeri olan Mardin'e büyük bir eğitim kurumunun gelmesi ve bu bölgeye ışık tutması olduğunu söyledi.

Yüksel'den Çocuklara Mesaj

Toplantının Mardin'de yapılmasının önemine değinen Yüksel bu toplantıyı memleketi Mardin'de gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyet dile getirdi. Salondaki çocuklar aracılığıyla tüm Mardin, Türkiye ve tüm Dünya çocuklarına mesaj veren Yüksel, çocuklkarın gözlerindeki ışıltının Türkiye'nin gelecek umutlarını da canlı tuttuğunu vurguladı.

Yüksel Mardin'den tüm çocuklara verdiği mesajında şu sözlerle seslendi:

Sevgili çocuklar;

Sizleri en güzel dileklerimle selamlıyorum, gözlerinizden öpüyor ve kucaklıyorum. Bizler büyükleriniz olarak, anneniz, babanız, öğretmenleriniz, abiniz, ablanız olarak sizleri çok seviyor, her gün yeni bir şeyler öğrenerek, yeni duygular edinerek büyümenizi heyecanla izliyoruz.

Bizim gelecek umutlarımızı da canlı tutan, tazeleyen sizin gözlerinizdeki ışıltıdır. Bir yandan sizlere daha iyi imkân ve şartlar oluşturmak üzere geceli gündüzlü çalışırken, bir yandan da sizlerin gelecek hayallerinizi kırmamak için büyük dikkat ve özen gösteriyoruz. Kalplerinizdeki yaşama sevinci hiç kaybolmasın istiyoruz. Ülkenize ve milletinize inanmaktan ve güvenmekten hiç vazgeçmeyin istiyoruz.

Çünkü büyükleriniz olarak bizler sizlere bütün kalbimizle inanıyor ve güveniyoruz. Sizin berrak zihinlerinizin, coşkulu kalplerinizin, aydınlık hayallerinizin Türkiye'nin en büyük güvencesi olduğunu çok iyi biliyoruz. Keşke sizlere savaşların yaşanmadığı, yoksullukların ortadan kalktığı, acıların tümüyle silindiği bir dünya sunabilseydik. Bunu başaramadığımız için gerçekten çok üzgünüz.

Ama sizlerin aydınlık yüzlerinize bakınca, sizlerin iyiyi ve doğruyu bulma konusundaki büyük kabiliyetinize şahit oldukça bu üzüntümüz azalıyor, kalplerimiz heyecan ve mutlulukla doluyor. Başaracağınızdan, Türkiye'yi hepimizin gurur duyacağı bir ülke haline getireceğinizden, insanlığa barış ve esenlik ilhamı vereceğinizden hiç kuşkumuz yok. Yeter ki medeniyet aşkı ve insanlık sevgisi kalplerinizden hiç eksik olmasın. Allah yolunuzu açık etsin.

Toplantıya Tüm Türkiye'den Önemli İsimler Katıldı.

Toplantıya gözlemci olarak; Başbakanlık İnsan Hakları Başk. Mehmet Yılmaz Küçük, Trabzon Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, SHÇEK Genel Müdürü. Dr.İsmail Barış, İstanbul Üniversitesi Çocuk Akıl Sağlığı ve Rehabilitasyon Derneği Başkanı Prof.Dr. Behiye Alyanak, İş Kadını Sema Küçüksöz katılırken, Panelist olarak da; Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, İstanbul Milletvekili Ayse Jale Ağırbaş, İzmir Milletvekili Şenol Bal, DP Genel Başkan Yardımcısı Dr Nuran Talu, Gazeteci-Yol Öykücüsü Tayfun Talipoğlu, ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Seyhan Aydınlıgil, HEGEM Başkanı Âdem Solak, Türkiye Çocuk Zirvesi Kurucusu ve Genel Sekreteri Ebrize Çeltikçi, Türkiye Çocuk Zirvesi Çocuk ve genç Üyeleri katıldı.

Toplantıda, 2010 Yılı İlk Adım Ödülleri; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul-Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, ve Birleşmiş Milletler Emekli Daimi Temsilcisi Arthur Holcomb'a verilirken; 2010 Çocuk Dostu Ödülleri ise; Emniyet Genel Müdürlüğü AKKM Daire Başkanı Müslüm Saylı, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, Umut Çocukları Derneği Başkanı Gazeteci, Pedegog Yusuf Ahmet Kulca, TED Genel Başkanı Danışmanı Berati Arısoy, AR-EL Ün. Mütevelli H. Başk. Mehmet Kemal Gözükara ve Bilkent Üniversitesi Başkan Yardımcısı Phyllis Erdoğan'a verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title