Haberler

Çocuk Gözüyle 15 Temmuz

Eskişehir’de Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam-Hatip Ortaokulu tarafından, ‘Çocukların Gözüyle 15 Temmuz’ programı gerçekleşti.

Eskişehir'de Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam-Hatip Ortaokulu tarafından, 'Çocukların Gözüyle 15 Temmuz' programı gerçekleşti. Düzenlenen programda, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı milli mücadele gerçekleştiren gazilerden Yusuf Ak ve Gökhan İşcan öğrenci ve katılımcılara darbe gecesi yaşadıklarını anlattı.

Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen programa, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan 'Çocukların Gözünden 15 Temmuz' programı, Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şehitler için okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra 15 Temmuz gecesi askeri darbe gecesi darbe girişimi sırasında büyük bir kahramanlık göstererek şehit olan Ömer Halisdemir için kaleme alınan '30 Kuş' adlı şiir yine ortaokul öğrencileri tarafından okundu ve yoğun alkış aldı. Ardından İstanbul'dan gelen 15 Temmuz gazileri Yusuf Ak ve Gökhan İşcan sahneye gelerek, darbe girişimi sırasında neler yaşadıklarını öğrenci ve davetlilere aktardı. Gazi Yusuf Ak, gerçekleştirdiği konuşma esnasında, 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda yaşanılanları ve darbecilerin tankından gelen bomba sonucu nasıl yaralandığını anlatırken duygulanarak, zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı. Gazi Gökhan İşcan ise, darbe gecesi 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde (Boğaziçi) yaptıkları mücadeleden bahsetti.

Öte yandan yaklaşık 2 saat süren program, 15 Temmuz gazileri ve öğrencilere hediye takdimiyle sona erdi.

"Çocuklarımızın eğitim ve öğretim faaliyetlerinde milli ve manevi duygularla yetişmesi adına 15 Temmuz hakkında bir planlama yaptık"

Program hakkında bilgi veren Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Nurullah Karakaş, öğrencilere milli ve manevi duyguları içselleştirerek, kalıcı hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Yaz boyunca çocuklarımız tatildeyken, bildiğiniz gibi hunharca bir çıkışma ile beraber devletimizi parçalamaya yönelik bir sıkıntı oluştu. Tabii biz de çocuklarımızın eğitim ve öğretim faaliyetlerinde özellikle milli ve manevi duygularla yetişmesi adına imam-hatip ortaokulları olarak bu konudaki faaliyet planlamamızı biz de okul olarak 15 Temmuz hakkında bir planlama yaptık. Öğrencilerimizin özellikle katılımlarıyla içselleştirerek, hayatlarında bir anı olarak kalması değil de, anı yaşamalarını umursadık. O yüzden çocuklarımız birçok faaliyet yaptı. Görsel öğretmenimizle beraber resim çalışmaları yaptılar. Arkasından Türkçe öğretmenlerimizle beraber kompozisyon ve şiir çalışmaları oldu. Bu süreç esnasında, sayın valimiz ve İl Milli Eğitim müdürümüzle istişarelerimizle beraber okulumuzun ismi değişti, Şehit Muhammed Fatih Safitürk oldu. Bizde hem okulumuzun ismini tanıtmak hem de hala Anadolu topraklarındaki özellikle bu mücadelenin devam edeceğini ve bunun için de ciddi bir imana, milli ve manevi değerlere sahip nesil yetiştirmeyi tekrar anlamış olduk gayretlerimiz bu doğrultuda. İnşallah iyi bir program olacak. Çünkü çocukların özellikle o heyecanı yaşamasını istedik" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Çakır Eskişehir Çamlıca Politika Güncel Haberler

title