Haberler

Çocuk gelinin şüpheli ölümüyle ilgili dava -

Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in ölümüyle ilgili anne ve babası, birlikte yaşadığı Mehmet Atak ile Atak'ın anne ve babası hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından cezalandırılmaları için açılan davanın görülmesine başlandı.

Pervari ilçesinde 12 yaşında evlendirilen ve evinde av tüfeğiyle vurulmuş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Ertem'in ölümüyle ilgili anne ve babası, birlikte yaşadığı Mehmet Atak ile Atak'ın anne ve babası hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından cezalandırılmaları için açılan davanın görülmesine başlandı.

Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Ertem'in kayınpederi Tahir Atak ve kayınvalidesi Sabriye Sivil ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan maktül avukatı Hülya Yazar Günay katıldı.

Duruşmaya katılmayan sanıklar Kader Ertem'in babası Musa Ertem ve annesi Suna Ertem'in savunmalarının Çatak Asliye Ceza Mahkemesince talimatla alınmasına karar verildi.

Sanık Atak, savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, oğlu Mehmet Atak'ın olaydan 2 yıl önce Kader ile evlendiğini söyledi.

- "Berdel yapmıştık"

Kader ve oğlu Mehmet'in arasında herhangi bir sorun olmadığını anlatan Atak, şöyle dedi:

"Kader bizimle yaşıyordu. Evimizde 10 nüfus var. Kader eşime yardım ederdi. Gelinim ikinci çocuğunu kaybettikten sonra biraz bunalıma girmişti. Eşi de askere gidince bu durum ona daha fazla etkiledi. Çünkü eşinin askere gitmesini istemiyordu. Hatta bana çok sıkıldığını, Mehmet'i askerden çağırmamı söylemişti. Ben de Mehmet'i aradım ancak bana 7 gün izin alabileceğini söyleyince ben de 7 gün için izne gelmemesini söyledim. Çünkü yollar karla kaplıydı. Ayrıca iki yıl boyunca Kader ailesiyle sadece bir kez görüştü. Onu da ben görüştürdüm, Kader'in cep telefonu yoktu. Fakat ailesi ev telefonuyla ara sıra ararlardı. Daha doğrusu Kader'in ailesi Van'ı terk edene kadar gidip geliyordu. Çünkü benim kızım da Kader'in ailesindedir. Berdel yapmıştık. Yaklaşık 1 yıl Kader ailesini göremedi. Kader ile bizim aramızda herhangi bir sorun yoktu. İki yıl boyunca Kader ailesiyle sadece bir kez görüştü. Çocuğunun ölmesi, eşinin askere gitmesi ve ailesini de uzun süre görememesi nedeniyle bunalıma girip intihar etmiş olabilir. Ben Kader ve Mehmet'i evlendirmeden önce yaşını bilmiyordum ve kimseye de sormadım. Kader'in evlilik yaşına geldiğini düşünüyordum. Suçlamaları kabul etmiyorum bu nedenle beraatime, aksi taktirde lehime olan hükümlerin uygulanmasına karar verilmesini talep ediyorum."

- "Kader'in 15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum"

Sanık Sivil ise Kader'i istemeye gittiklerinde yaşını sormadıklarını ileri sürdü.

Sivil, Kader'in evlenme yaşına gelmiş gibi göründüğünü savunarak, "Evlilikte herhangi biz zorlama olmadı. Kader'in 15 yaşından küçük olduğunu bilmiyordum. Kader ile Mehmet birbirlerini sevdikleri için biz onlara müdahale etmedik. Kararlarına saygı gösterdik. Mehmet, açıktan lise sınavları için Van'ın Çatak ilçesine gidip gelirken tanışmışlardı. Birbirlerini seviyorlar diye Kader'i istemeye gittiğimizde Kader'in ailesi bize, 'bir kız vermezseniz, size kızımızı vermeyeceğiz' dedi. Bunun üzerine biz de kızım Zozan'ı Kader'in abisine verdik" diye konuştu.

Sivil, suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istediğini söyledi.

Sanıkların ifadelerini kabul etmeyen maktül avukatı Günay, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Savcı, sanık Mehmet Atak'ın askerlik adresinin tespiti için Pervari Askerlik Şubesi Başkanlığına müzakere yazılması ve sanık Musa Ertem ve Suna Ertem'in savunmalarının beklenilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

Mahkeme, dinlenmeyen sanıkların ifadelerinin alınması ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Mayıs'a erteledi.

Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, AA muhabirine, Pervari Cumhuriyet Savcılığınca Kader Ertem'in ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

Acar, soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumundan da rapor beklendiğini ifade etti.

Pervari'de 21 Ocak 2014'te meydana gelen olayda Kader Ertem'in ölümüyle ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca Ertem'in anne ve babasının yanı sıra birlikte yaşadığı Mehmet Atak ile Atak'ın anne ve babası hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Atak Pervari Çatak Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title